Sztárstart

Hírek
Közzétéve:
Május 14-én délután „startolt” a társulat, egy jó hangulatú találkozón, ahol a végleges szereposztás és az ilyenkor szokásos szakmai megbeszélések mellett, azért maradt idő a nosztalgiázásra, sztorizásra is. Régi fotók jártak körbe az asztal mellett, s mindhez tartozott egy nevetéssel tarkított történet is.
A technika fejlődésének köszönhetően, ma már nem szövegkönyvek, kották tengerét vitték haza magukkal az ismert művészek, hiszen a DVD a zenei alappal, vagy a teljes előadás demója is, elfér a legparányibb női retikülben is. Néró és társai pedig mobilon, e-mailben egyeztetnek, s a szövegkönyv is word-ben érkezik.
Sokan régi ismerősként üdvözölték egymást, mert évek óta játszanak a darabban, legfeljebb a megformált figura változik olykor. Sasvári Sándor, Makrai Pál, Szemenyei János, Détár Enikő, Újhelyi Kinga, vagy Papadimitriu Athina számára a szövegtanulás aligha okoz majd gondot, de a júniusban kezdődő próbák alatt majd nekik is szolgál újdonsággal a felújítás.
Várkonyi Mátyás művészeti vezető és producer tartogat néhány meglepetést a színészeknek is. Az új színpadtechnikának köszönhetően impozáns látványelemekkel bővül a produkció.
S úgy tűnik nem csak a nézők számára megunhatatlan az első magyar rockopera, a szereplők is örömmel állnak újra színpadra vele, pedig sokuknak kemény sakkozás árán sikerült csak egyeztetniük a kérdéses időpontokra. Most viszont jöhet a memóriafényezés, a ruhapróba, s végül a társulat összecsiszolása az Óbudai Kulturális Központ színpadán, mielőtt felépül a díszlet a Zichy-kastély udvarán, ahol a július 2-ai főpróbát követően, 3-án és 6-án este kerül bemutatásra a Néró és a Sztárcsinálók című felújított rockopera.

V. M.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Munkacsoportok fórumával folytatódik a Római-part közösségi tervezése

Hírek
Közzétéve:

Kutyaúsztató és ingyenes kutyaovi a kerületben

Hírek
Közzétéve:

Jól halad a kelet-békásmegyeri parkolófejlesztés