Válaszok a belső óbudaiak kérdéseire

Hírek
Közzétéve:

A Vihar utcában működik tovább a Zápor utcai általános iskola – kezdte sorolni Bús Balázs polgármester a körzetet érintő legfontosabb változásokat. A szülők korábbi felvetésére reagálva elmondta, hogy a Váradi utca, Vihar utca sarkán lévő kereszteződést körforgalmi csomóponttá kívánja alakítani az önkormányzat. A gyermekek biztonságos közlekedése érdekében a Vihar utcai iskola előtt a gyalogátkelő helyet jelzőlámpás védelem alá helyezik.

Jelezte, a fizető parkoló övezetek kijelölését a kerület elvégezte, ám az illetékes Fővárosi Önkormányzat még nem döntött róla, így a részletes szabályozás (a díjtételek, mentességi kör, üzemeltető társaság meghatározása) még nem kezdődhetett meg. A Kerék utcát viszont teljes szélességében újraburkolják.

Az egészségügyi ellátásról szólva megemlítette, hogy a Vörösvári úti szakrendelőt jövőre kibővítik, 2010-ben ide fog beköltözni a tüdőgondozó is.

A III. kerület Békásmegyerrel szomszédos belső területei a leginkább fertőzöttek bűnelkövetési szempontból. Erről már a kerület rendőrkapitánya, Markó Attila adott tájékoztatást. Ennek visszaszorítása érdekében a Vörösvári út hossztengelyében tovább bővítik a térfigyelő kamerákkal ellenőrzött területeket. Papolczi István személyében körzeti megbízott is dolgozik, a különböző bejelentésekkel, feljelentésekkel őt kell keresni, de a kerületi kapitányságon is a lakosság rendelkezésére áll a rendőrség.

A fórumon számos kérdés is elhangzott. A Bogdáni út páros oldalán visszatérő probléma a köztéri italozás és az ebből fakadó állandó ricsaj. Berényi Attila a közterület-felügyelet vezetője rendszeres ellenőrzést ígért, kiemelve, hogy ez a cselekmény büntethető szabálysértés. Ugyancsak akut probléma az állandóan újratermelődő közterületi szemét és kutyapiszok. Utóbbival összefüggésben gondot jelent, hogy a helyiek elzárkóznak egy kijelölt kutyafuttató megépítése elől. Ebben a helyzetben a közterület-felügyelő csak tettenérés esetén tud intézkedni.

Az új Duna-híd átadása kapcsán szóba került a Szentendrei út teherforgalmi terheltsége is. A főváros illetékesei belátták, hogy a Flórián térnél a nagy kamionok nem tudnak befordulni. Ez pedig a kerület korábbi álláspontját igazolja, azaz, amíg nem épül meg a 11-es és 10-es út összekötő szakasza, addig nem terelhető a teherforgalom belső Óbuda felé.

 

obuda.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Megkezdődött a jövő évi parkolási engedélyek kiadása

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Idén először tartottuk meg az Óbudai Zöld Napokat

Hírek
Közzétéve:

Élménnyé válik a kulturális sokszínűség a kerület óvodáiban