Vidám szezonzárás

Hírek
Közzétéve:

Tíz órától ismerkedhettek az érdeklődő gyerekek és szüleik a kézművesség megannyi ágával, vagy szabadon szárnyalhatott a fantáziájuk a Mesék sátrában, ahol csak rajtuk múlott, hogy elkészítik-e az ismert történetek illusztrációit, hiszen hozzáértők segítségével csinálhattak bábokat, díszleteket. Egyetlen nap alatt a gyöngyfűzéstől, a mozaikkészítésen át, a pergamen technikáig számtalan izgalmas dologgal gyarapíthatták a tudásukat. S lássuk be, ez szórakoztatóbb volt, mint a füzetek, könyvek bekötése, amivel a legtöbb családban foglalkoztak így tanévkezdés előtt. A Babák sátrában, képzeletben bebarangolhattak távoli tájakat, s ehhez a fantasztikus rongybabáktól kaptak inspirációt. A Zenék sátrának osztatlan sikere volt, mert a hangszeres bemutatók után a nagyérdeműnek is lehetősége nyílt, hogy bizonyítsa ritmusérzékét a különleges dobokon. Olykor bizony dilemmát okozott a kicsiknek, hogy a sok kínálkozó lehetőség közül melyiket válasszák, mivel a Fabula Bábszínház két előadás közben is szórakoztató foglalkozásokkal kötötte le a gyerekek figyelmét, és népszerű volt a Játékudvar is, ahol régi korok játékaival ismerkedhetett a közönség.
Ebédidőben aztán maguk a játékmesterek és kiállítók is szusszanhattak egyet, míg a látogatok figyelme a finom ételek és italok felé irányult, hogy legyen kellő energiájuk az Alma együttes bíztatására, akik egy ideje egyaránt favoritnak számítanak a pelenkások, ovisok és kisiskolások körében. Nehéz is volt mosoly nélkül megállni, amint az apróságok igazi fesztiválhangulatban, többnyire a papák nyakában ülve ünnepelték kedvenceiket.
Ezután a DSP uralta a színpadot a kamaszok, fiatal felnőttek örömére, majd a Kistehén tánczenekar után a régóta rendületlenül népszerű KFT zenekar zárta a sort a színpadon.

Ezúttal is igazi családi vasárnapot kínált a Hékás Békás, ahol a programdömping mellett a kellemes napsütés is a térre csalogatta az embereket.

Örömmel mondhatjuk, hogy érdeklődőkből nem volt hiány a programsorozat korábbi rendezvényein sem. A Sztárcsinálók előadás valódi reflektorfénybe vonta Óbudát. Az időjárással dacolva várta a lelkes közönség a kezdést, csakúgy, mint az Óbudai Nyár más színházi előadásain, az Acélmagnóliákat, a Kopogós Römit, vagy a Lüszisztratén.

A Fő téri koncertek igazi fesztiválhangulatot varázsoltak péntek estékre: a Benkó Dixieland Band, László Boldizsár és a Hot Jazz Band, vagy Besh o droM egyaránt emlékezetes koncertet adott. Az Óbudai Kulturális Központ által szervezett programsorozat sokszínűsége lehetőséget adott arra, hogy mindenki találjon kedvére való programot.
Nem csak Óbuda polgárai részesültek a programok adta örömökben, hiszen turisztikai szempontból is vonzó volt a sok neves fellépő jelenléte, a színes program kavalkád.

A kerületi önkormányzat támogatása, ahogy az eddigi években, úgy most is igen sokat segített, hiszen éppen ezért szórakozhatott a kerület lakossága ennyi ingyenes koncerten, filmvetítésen, gyerekprogramon, vagy történhetett meg, hogy az alacsonyabb jegyár miatt jóval többen lehettek részesei kulturális élménynek.  A rendezvénysorozat egyszerre jelentett szórakozást és közösségi élményt, hiszen a helyszínek vidám forgatagában jó volt elidőzni, beszélgetni, s ahol az embereket külön büszkeséggel töltötte el, hogy Óbudán ilyen csodás a nyár.

kulturkozpont.hu

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság