Zöld út a szelektív hulladékgyűjtés előtt

Hírek
Közzétéve:
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata 2008 szeptemberében kísérleti jelleggel megszervezte a kerület néhány társasházában a műanyag palackok és fém italos dobozok szelektív, helyben történő gyűjtését. A kísérleti időszak 2009 márciusában lezárult, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyűjtés mind a lakosság aktivitását, mind a begyűjtést végző cég tevékenységét tekintve jól működött. Ezért az Önkormányzat kiterjeszti a helyben történő szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét a III. kerület egész területére. A szelektív hulladék begyűjtése és elszállítása térítésmentes.
Az Önkormányzat a Környezetvédelmi Alapból támogatja a helyben történő szelektív hulladék gyűjtés kiterjesztését. 120 illetve 240 literes gyűjtő edények kihelyezésére van lehetőség, melyhez a lakóközösségnek egyszeri alkalommal ún. telepítési díjjal kell hozzájárulnia. A telepítési díj a gyűjtőedények árának 1/3-a, 120 literes gyűjtő edény esetén 5600-5800 Ft, 240 literes gyűjtőedény esetén 6800-7000 Ft.

A helyben történő szelektív hulladékgyűjtéshez azok a társasházi, illetve lakásszövetkezeti lakóközösségek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy
-    megállapodást kötnek az Önkormányzattal,
-    megfizetik a gyűjtő edény telepítési díját,
-    zárt helyen – pl. lépcsőház, kukatároló – tárolják a gyűjtő edényt,
-    csak a megjelölt hulladékot gyűjtik a gyűjtő edényben, kommunális hulladékot nem.

Azok a lakóközösségek, amelyek csatlakozni szeretnének a helyben történő szelektív hulladékgyűjtéshez, jelentkezhetnek a szabom@obuda.hu  e-mail címen, a 437-8583-as telefonszámon, vagy levélben (1033 Budapest, Fő tér 3.).

                                                                                     Szabó Magdolna
                                                                                    alpolgármester    

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság