Bezáratták a gyanús üzletet

Hírek
Közzétéve:

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere lakossági bejelentés alapján kezdeményezte  a Tímár u. 31. szám alatt január 26-án “Amsterdam shop” néven nyílt bolt hatósági ellenőrzését.

A hivatalhoz érkezett bejelentések szerint az üzletben szintetikus drogokként is használt termékeket árusítanak, illetve házhoz szállítást is vállalnak. Erre utal a franchise rendszerben működő cég honlapja és szóróanyaga is.

A február 9-én tartott ellenőrzésen, melyen részt vett az ÁNTSZ, az elsőfokú kereskedelmi hatóság és a rendőrség is, az üzletben különböző nevű, néhány grammos kiszerelésű, a tulajdonos által emléktárgynak nevezett termékeket találtak. Ezek összetételére vonatkozóan a csomagolás nem tartalmazott információt. A helyszíni ellenőrzés megállapításai alapján a jegyző az üzletben folytatott kereskedelmi tevékenységet kilencven napra megtiltotta, az üzletet ideiglenesen bezáratta.

A BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága kábítószerrel való visszaélés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen. A helyszínen szakértői elemzés céljából mintákat foglaltak le.

Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere országgyűlési képviselőként törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy az egyelőre legálisan forgalmazható “partidrogok” mielőbb a hivatalos tiltólistára kerüljenek.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság