Idősek farsangja GALÉRIA

Hírek
Közzétéve:

A Harrer Pál utcai Idősek Klubjában a teljes körű akadálymentesítés részeként a bejáratnál rámpa és kültéri emelőlapos felvonó épült, a kerekesszékes bejutást elérhető magasságú kaputelefon segíti. A belső térben az ügyféltér, az orvosi és nővérszoba, valamint a mellékhelyiség is akadálymentesen közelíthető meg.

Az eligazodást jelzőburkolat és irányító táblák segítik. Ezzel az intézmény által nyújtott szolgáltatások – szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, nappali ellátás és jelzőrendszeres házi segítségnyújtás – igénybevétele minden rászoruló számára érzékelhető, biztonságos és elérhető.

– Biztosan hallották, a XXI. század kulcsfogalma a hozzáférés lett. Ez alatt a legtöbben az információhoz való hozzáférést értik, mi most azonban a fizikai megközelíthetőséget értjük. Az uniós pályázat sikere és az ezt lehetővé tevő önkormányzati szerepvállalás célja az volt, hogy az emberek jogait és lehetőségeit közelítsük egymáshoz, a beruházás az idős kor biztonsága és az akadálymentes közlekedés érdekében valósult meg. Az esélyegyenlőség fizikai elősegítése középületekben olyan kötelesség, mellyel teljesen egyetértünk. – mondta köszöntőjében Bús Balázs polgármester.

Az akadálymentesítés a Közép-Magyarországi Operatív Programhoz 2009-ben benyújtott sikeres pályázat eredménye. A csaknem 9 milliós beruházáshoz az önrészt a fenntartó önkormányzat biztosította, melyhez több mint 8 millió forint vissza nem térítendő uniós és állami támogatást nyert el.

A teljes körű akadálymentesítés az Óbudai Szociális Szolgáltató telephelyei közül a Harrer Pál utcai nyugdíjasházban valósult meg elsőként. A hagyományos farsangi összejövetelen idén ezt is ünnepelték a résztvevők.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság