2015. július 31-én indul el a fizetőparkolás belső-Óbudán

Hírek
Közzétéve:

A tesztidőszak vége: 2015. augusztus 31.

Az ideiglenesen felállított San Marco utcai Kulturális Központban lévő ügyfélszolgálati iroda 2015. július 31-én bezár, azonban a Mozaik utcai állandó központban továbbra is intézhetőek a parkolással kapcsolatos ügyek. Telefonon, a helyi tarifával hívható ügyfélszolgálaton
(06 21 208 8002) keresztül célszerű előzetesen időpontot foglalni a gördülékenyebb ügymenet érdekében.

Parkolási díj mértéke:parkolási övezetek

4. övezet: 265Ft/óra
5. övezet: 175Ft/óra

A térképen zöld színnel van jelölve a 4. övezet, kék színnel pedig az 5. övezet. A sárga szín a Fő téri védett övezetet jelöli, ott engedélyköteles a behajtás és a várakozás. A parkolási övezetekről részletes információ ezen az oldalon található, az igénybe vehető kedvezményekről pedig ezen az oldalon olvasható bővebb tájékoztatás (a linkekre kattintva új ablak nyílik meg).

Díjfizetés módjai:
1. Mobiltelefonnal:

Hívja, vagy küldjön SMS-t a parkoló automatákon lévő információs táblákon található telefonszámra, mellyel elindíthatja a várakozást! A parkolást egy újabb telefonhívás elindításával, vagy a STOP szó SMS-ben való elküldésével leállíthatja. Így éppen annyi perc várakozást fizet, mint amennyit igénybe vett.
Figyelem! A mobiltelefonnal indított várakozási díjon felül a szolgáltatók egy egyszeri tranzakciós díjat számítanak fel!

2. Fizetés érmével:

A kihelyezett parkoló automaták segítségével kétféle módon történhet:Parkolás fizetés Óbuda Kártyával

Fizetés érmével:
Dobja be az érméket, majd nyomja meg a zöld gombot és vegye el a parkolójegyet.

Fizetés időbeállítással:
A kék gomb megnyomásával állítsa be a parkolás tervezett időtartamát, dobja be a beállított időtartamnak megfelelő összegű érméket, majd vegye el a parkolójegyet.

3. Óbuda Kártya használatával:

Idáig 3600 darab Óbuda Kártya-igénylés érkezett, melynek feldolgozása folyamatosan történik. A kártyák több mint a felét már kiküldték, várhatóan augusztus közepéig valamennyi kártya eljut a címzettekhez.

Amennyiben jogosult a napi 90 perces parkolási kedvezményre, abban az esetben a parkolás elindítása a következő módon történhet:Parkolás fizetés Óbuda Kártyával

Parkolás Óbuda Kártyával:
A kék gomb megnyomásával állítsa be a parkolás tervezett időtartamát (az intervallumot 15 perces egységekben tudja beállítani), nyomja meg a zöld gombot, érintse hozzá az Óbuda Kártyáját az automata erre szolgáló – piktogrammal jelölt – felületéhez, várja meg a hangjelzést, majd vegye el a parkolójegyet.

Parkolás gazdálkodói kedvezménnyel:
A narancssárga gomb megnyomása után érintse a kártyáját az automata erre szolgáló – piktogrammal jelölt – felületéhez, várja meg a hangjelzést, dobja be a megfelelő összegű érméket, majd a zöld gomb megnyomása után vegye el a parkolójegyet.

További információk az Óbuda Kártyáról:

Az Óbuda kártya segítségével a napi 90 perces parkolási, illetve a gazdálkodói kedvezmény érvényesítése lehetséges. Az Óbuda Kártya igénylése parkolási funkcióval ingyenes, azonban (az ügyfélszolgálati pontokon történő), az igényelt parkolási kedvezmény regisztrációnak a kedvezményenkénti költsége 2000 Ft + ÁFA (bruttó 2540 forint).

További bővebb információért keresse fel a www.obudaiparkolas.hu honlapot, ahol minden információt megtalál a belső-óbudai parkolási rendszerrel kapcsolatban. Vagy hívja a helyi tarifával hívható telefonos ügyfélszolgálatot 06 21 208 8002 (hétfő-péntek 9:00-17:00).

Gyakran ismételt kérdések a parkolási rendszerrel kapcsolatban (kattintson a linkre).

További információk a parkolási rendszerről az Óbuda Média kisfilmjében:

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság