2016. március 19. a Föld Órája!

Hírek
Közzétéve:

Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, ezért kerületi szinten egy közös pályázatot kívánunk benyújtani, ami valóban a helyi összefogást és az éghajlatvédelmet képviseli, így nagyobb eséllyel pályázhatunk a Föld Órája Fővárosa 2016 címre.

Bármely kerületi magánszemély, csoport, egyesület, intézmény szervezhet Föld Órája eseményt, a lényeg, hogy ennek március 19-én kell megtörténnie. Lehet akár egy gyertyafényes, fenntartható menüt felszolgáló jótékonysági vacsora, városszintű zöldítési akció, energiahatékonysági kerekasztal, egy zöld-suli, zöld-ovi kezdeményezés útnak indítása, vagy szinte bármilyen, kapcsolódó közösségi városrendezési esemény. Csak az a fontos, hogy kapcsolódjon a Föld Órája szellemiségéhez és céljaihoz, saját településük és az egész Föld fenntartható jövőjének szolgálatában.

Aki egyetért a program céljával és csatlakozni kíván a kezdeményeséhez, kérjük, hogy a Föld Óráját követően március 21-én 12 óráig küldjék meg a dokumentációt a megadott email címre. (zoldobuda@obuda.hu).

A beérkezett munkákból fogunk közös pályázatot benyújtani a WWF Magyarországhoz.

A dokumentációnak tartalmaznia kell:

  1. Fotókat – jó minőségű, legalább 160dpi felbontású fotókat (minimum 10 db) – amelyeket a WWF Magyarország számára használatra átadhatunk. A WWF Magyarország a fotókat saját belső dokumentációjában archiválja, azokból válogatást tesz közzé a fotókredit megjelölésével saját weboldalán, Facebook oldalán, illetve sajtókommunikációs anyagaiban. A pályázati anyaghoz csatolt fotókon szereplők vállalják és tudomásul veszik, hogy a róluk készült képek ezeken a csatornákon megjelenhetnek.
  2. Rövid leírást az eseményről – legalább 300, de legfeljebb 600 szó terjedelemben, amelyben kitérnek arra, hogy az esemény hány embert vont be; milyen hatása volt/lesz (akár a város valódi kibocsátásának csökkentésére, klímaváltozással szembeni ellenálló képességére, akár a részt vevő egyének szemléletformálásán keresztül a zöld életmódra); mennyire volt egyedi, innovatív, vagy kreatív a megvalósítás.
  3. Elérhetőségeket (név, email cím, telefonszám).

A WWF Magyarország a Föld Órája Fővárosa kihívás győzteseként egy települést díjaz a rang elnyerésével és a „A WWF Föld Órája Fővárosa 2016-ban” városnévtábla átadásával. Emellett a WWF Föld Órája Fővárosa díjazottja és a versenyben részt vett települések pályaműveiből készített válogatást a WWF Magyarország sajtókommunikációjában megjeleníti, eredményeiket saját jelentésében a nemzetközi Earth Hour kampánystábjának is elküldi, akik ugyancsak a mozgalom sikerkommunikációjában használhatják.

A wwf.foldoraja.hu weboldalon a programról további részletek találhatók.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság