Egy óvoda és egy bölcsőde újulhat meg pályázati pénzből

Hírek
Közzétéve:

2018-ban indulhat a VEKOP 6.1.1. program

Mivel az elbírálás során mindkét projekt sikeresen szerepelt, így azok támogatását 2017-ben megítélték. Ennek köszönhetően hamarosan megkezdődhet a Víziorgona u. 1. szám alatt található egy intézmény épületben működő Víziorgona 1. Bölcsőde és Óbudai Mesevilág Óvoda felújítása, valamint a Kerék utcai Bölcsőde korszerűsítése. Az épületenergetikai és esztétikai fejlesztést követően az intézmények egészségesebb és korszerűbb környezetben, továbbra is magas színvonalon biztosítanak kiváló alternatívát a kisgyermeket nevelő szülők számára gyermekük napközbeni  elhelyezésére. Ezzel segítve mindazokat, akik a gyermekvállalást követő munkaerőpiaci visszatérésen gondolkodnak.

A programnak köszönhetően megvalósuló fejlesztés az alábbi munkálatokat tartalmazza:

A Víziorgona utcai telephelyen működő Víziorgona 1. Bölcsőde és Óbudai Mesevilág Óvoda fejlesztése: tetőszerkezet felújítása hőszigeteléssel, a rossz állapotú külső- és belső nyílászárók cseréje, a homlokzatok hőszigetelése, akadálymentesítés, burkolatcserék, gépészeti felújítás, egyéb belső felújítási munkálatok.

Kerék utcai Bölcsőde korszerűsítése: A Víziorgona utcai fejlesztésekhez hasonlóan, a tetőszerkezet felújítása hőszigeteléssel, a rossz állapotú külső- és belső nyílászárók cseréje, a homlokzatok hőszigetelése, akadálymentesítés, burkolatcserék, gépészeti felújítás, valamint egyéb belső felújítási munkálatok történhetnek meg.

Az ütemezésben fontos szempont, hogy a jelenlegi előkészítő fázist követő kivitelezési időszak az intézmények működését a lehetőségekhez mérten, minél kisebb mértékben zavarja, így az várhatóan a nyári szünet idején veszi kezdetét.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság