2019-ben is Egészségkörút Óbudán

Hírek
Közzétéve:

A kardiológiai szűrés évről évre az egyik legnépszerűbb program, a hétvégén olyan pácienssel is találkoztunk, aki az Egészségkörút előtt vérvételre jött el a Rendelőintézetbe, hogy igazán friss eredményeit értékelhesse szakorvosunk. A szűrőnapon sokan vették igénybe az In-Body testösszetétel mérést, a táplálkozási tanácsadást, a látásélesség vizsgálatot vagy a CO szűrést is, amely a kilélegzett levegő szénmonoxid tartalmát méri. Bőrgyógyász szakorvosaink az anyajegyeket nézte át tüzetesen, az előrelátó páciensek közül többen találták fontosnak, hogy a tavaszi-nyári hónapokra beköszönte előtt tudják, mire kell ügyelniük, esetleg van-e olyan anyajegy, amely már valamilyen kezelésre szorul. Az Egészségkörút résztvevői megismerkedhettek a kézhigiénia fontosságával, hiszen a Rendelőintézetben is rendelkezésre áll kézfertőtlenítési lehetőség. Azt pedig, hogy a fertőtlenítés kellően alapos volt-e, egy speciális UV lámpával ellenőrizhették.

A rendezvényre a Vöröskereszt is kitelepült, ők a csecsemő újraélesztést mutatták be. A szimuláció célja az volt, hogy ha bárki ilyen vészhelyzetbe kerül, azonnal képes legyen cselekedni a Vöröskereszttől tanult technika segítségével.

A nap folyamán Dr. Puskás Emese tüdőgyógyász főorvos tartott érdekes és informatív előadást a köhögésről, mely után többen is feltehették személyre szabott kérdéseiket a szakembernek.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is az az Egészségkörút célja, hogy a szűrések és mérések révén megtaláljuk és szakrendelésre irányítsuk azokat a látogatókat, akiknek az adott napon mért eredménye(i)t feltétlenül szakorvosi kivizsgálást igényelnek.

Az egészségnapon bemutatkozott a Szent Margit Rendelőintézet égisze alatt működő Egészségfejlesztési Iroda is, amely az önkormányzat sikeres pályázata révén jött létre. A résztvevő munkatársak adtak felvilágosítást arról, hogy az Iroda hogyan fogja össze a kerület egészségfejlesztő programjait, milyen szerepet tölt be a szervezésben és koordinációban.

Már most sokan jelezték, hogy a következő állomáson, a Békásmegyeri Egészségnapon is találkozunk, amelyet április 13-án tartunk a Csobánka téri Szakrendelőben.

Az Egészségkörút kiskönyvébe minden állomáson adunk igazoló pecsétet, és aki legalább kettőt összegyűjt belőlük, máris esélyt kap arra, hogy a novemberi záróünnepségen értékes nyereményeink egyikét hazavigye.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság