2019 elején nyílik meg az új csarnoképület

Hírek
Közzétéve:

Az önkormányzat január óta többkörös műszaki egyeztetést folytat a régi-új bérlőkkel, hogy az új üzletek kialakítása hibátlan legyen. A műszaki egyeztetés és az üzletbelsők elhúzódó tervezése miatt felmerült a kockázat, hogy esetleg a bérlői költözés belenyúlna az adventi időszakba, ami tragikusan érintené mind a vásárlókat, mind a bérlőket.

A kockázat elkerülése érdekében az a döntés született, hogy a korábban tervezetthez képest pár hónappal később, 2019 elején nyitja meg kapuit az új csarnoképület Békásmegyeren, ezért csak a jövő év elején tudnak átköltözni a régi piac bérlői.

Ezzel a módosítással biztosítani lehet azt, hogy a költözés nem fogja akadályozni a vásárlókat a karácsonyi bevásárlásban, és a kereskedőket az árusításban, így mindenki kényelmesen készülhet fel az ünnepekre. Lényeges információ, hogy kivitelezési munkálatok befejezésének időpontja az ütemezés módosítása miatt nem fog változni, ugyanis már idén nyáron kezdetét veszi a Heltai Jenő tér burkolatának megújítása, mely az eredeti ütemterv szerint később, csak 2019-ben kezdődött volna el.

A tervek szerint fokozatosan kerülnek majd lezárásra az egyes területek, melyek a munkálatok előrehaladtával szakaszosan átadásra kerülnek, és használatba veheti a lakosság a megújult közterületet. A várható lehatárolásokról és a burkolatmegújító munkálatok időpontjairól a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság