2019-re megújul a békásmegyeri piac és környéke

Hírek
Közzétéve:

Bús Balázs polgármester és az önkormányzat vezetése elkötelezett a Heltai Jenő téri piac és környezetének teljes megújítása mellett, amelynek építési engedéllyel rendelkező tervei már elkészültek, jelenleg a kiviteli tervek kidolgozása zajlik.

Az új békásmegyeri városközpont és a vásárcsarnok mielőbbi megújítása érdekében július 14-i rendkívüli ülésén a képviselőtestület 4 milliárd forint banki hitel felvételéről döntött, melyet a képviselők nagy többsége támogatott. Egyhangúlag a békásmegyeri vásárcsarnok és a környező területek fejlesztése mellett szavaztak a FIDESZ, a KDNP, az MSZP és a Jobbik képviselői, míg az Együtt és a PM politikusai nem támogatták az előterjesztést.

bekas_piac_latvanyterv

Saját erejéből az önkormányzat nem tudja az összesen 5,3 milliárd forintosra becsült projektet megvalósítani. A fejlesztéshez a tavalyi évben biztosított mintegy egymilliárd forintos kormányzati támogatás mellett más állami vagy Európai Uniós forrás jelenleg nem áll rendelkezésre, ezért szükséges a banki hitel felvétele. A fennmaradó fél milliárd forintot fővárosi TÉR_KÖZ pályázatból tervezi finanszírozni az önkormányzat.

Augusztus folyamán elkészül a vásárcsarnok és a környező területek részletes kiviteli terve, az ősz folyamán kiírják a szükséges közbeszerzéseket, majd 2017 elején megköthetők a kivitelezési szerződések. A tervek szerint az építkezés két ütemben zajlik majd annak érdekében, hogy a Heltai Jenő téren a piac folyamatosan üzemelhessen. A teljes beruházás ezek alapján, előreláthatólag 2019 elejére készül majd el. Az elfogadott fejlesztési tervek szerint egy fedett-nyitott őstermelői piaccal, pavilonos jellegű kiskereskedelmi, szolgáltatói, vendéglátó funkciójú épületrészekkel rendelkező piaccsarnok épül, melyhez egy 2500 m2-es nyitott, árkádos terekkel körbevett, többfunkciós tér kapcsolódik. A piac alatt egy 190 férőhelyes mélygarázs is épül majd.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata támogatja a családbarát, házasság- és gyermekpárti társadalmi környezet megteremtését, és lehetőségeihez mérten minden területen segíti a kerületben élő családokat, ezért 2013-óta az újszülötteket üdvözlőlappal és 5.000.-Ft értékű utalvánnyal köszönti, amennyiben a gyermek vagy a gyermek születésekor legalább egyik gondozó szülője a III. kerületben bejelentett lakcímmel rendelkezik, és ott életvitelszerűen tartózkodik. Ezt a támogatást az önkormányzat a 2016. költségvetési évben, a képviselők döntése alapján szeptembertől 10.000.- Ft-ra emeli, továbbá kiegészíti a 2016. augusztus 1. napját követően születettek esetében fél éves KÉPMÁS Családmagazin magazin előfizetéssel.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság