2022-ben természetvédelmi terület lett az Óbudai-szigetet körbeölelő galériaerdő

Aktuális Zöld iroda
Közzétéve:

Önkormányzatunk támogatása mellett a Fővárosi Közgyűlés 2022. január elsejétől természetvédelmi területté nyilvánította az Óbudai-szigetet körbeölelő galériaerdőt. A védetté nyilvánítást komoly szakmai munka, élőhely-térképezés és egyeztetési folyamat előzte meg. Ezzel a döntéssel a főváros 6,9 százalékkal növelte természetvédelmi területeit.

A sziget természeti értékeiről, kivételesen gazdag és értékes növény- és állatvilágáról ITT olvashatnak összefoglalót.

A Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán pedig megkapta önkormányzatunk a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny elismerését. A harmadik kerület virágosítására, színesítésére idén is kiemelten figyeltünk. A májusi lehűlések elmúltával kollégáink nagyjából 15–16 ezer palántát ültettek el, többek között fájvirágot, díszcsalánt, hamvaskát, begóniát, bojtocskát és bársonyvirágot, valamint félszáz muskátlioszlopot is kihelyeztek.

Idei kedvezményes muskátlivásárunknak is nagy sikere volt, hat kerületi helyszínen vásárolhatták meg a harmadik kerületben élők a gyönyörű virágokat. Ősszel pedig a köztéri kandeláberek futómuskátlijait – közel kétezer tő virágot – vehettek át önkormányzatunktól és vihettek haza az itt élők.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság