30 éves a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Hírek
Közzétéve:

A 30. születésnap alkalmából az iskola színes programokkal készült. A ünnepség Kelemen Viktória beszédével kezdődött. Az alpolgármester asszony elmondta: az iskola már hosszú évtizedek óta az angol nyelv emelt szintű oktatása mellett kötelezte el magát, tehát már az elsők közt hallotta meg az idők szavát.

“Mivel Európában ez a nyelv a kulcsa az élet számos területén a sikernek, azt mondhatjuk, hogy a Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola ezzel a profillal saját diákjainak későbbi boldogulásának esélyét jelentős mértékben javítja. Legalább ilyen fontos a gyermekek nevelésére fordított idő- tette hozzá Kelemen Viktória- hisz az egyéni sikerek mellett kerületünk fiataljainak egymáshoz és a környezethez fűződő viszonya középtávon mindannyiunk jövőjét képes befolyásolni. Talán kicsit sablonosan hangzik, de attól még igaz, hogy a gyermeknevelés nem más, mit befektetés a saját jövőnkbe.”

Az intézményben ugyanis kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatos magatartásformák kialakítására.  Hosszú évek óta szelektíven gyűjtik a hulladékot, komposztálnak, részt vesznek a „TeSzedd” és a „Takarítsuk ki Óbudát” akciókban, és színvonalas programokat szerveznek a Föld Napján. Az alpolgármester asszony végezetül elmondta: noha az önkormányzatnak formálisan már nincs közvetlen kapcsolata az intézményhez, továbbra is figyelemmel kíséri sorsának alakulását.

Az beszéd után iskolatörténeti kiállítás nyílt, valamint többek között faültetés, előadások, és sportversenyek színesítették a születésnapi ünnepség programját.

Az elmúlt öt évben az iskola külső megjelenése teljesen megváltozott. 2014-ben Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának sikeres pályázatának köszönhetően sor került az épület külső oldali hőszigetelésére és a külső nyílászárók cseréjére, így a kilencvenes évek fehér falait, barnára pácolt nyílászáróit felváltották a színesre vakolt falfelületek, a jól zárható fehér műanyag ablakok és ajtók. A teljes beruházás 255.942.600 Ft volt, melyből az önkormányzati önrész 1.877.827 Ft. Ezt követően szülői támogatással folytatódott a folyosói szekrényajtók cseréje. Az új ajtók színben harmonizálnak az épület új színével. Hármas összefogás (Jótékonysági Szülői bál bevétele, tankerület és az önkormányzat támogatása) eredménye a 2017-ben elkészült új, nagyon korszerű rekortán futópálya.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Jelmezes felvonulás, középkori zenék és táncok – Szent György napi Vigasságok Óbudán

Hírek
Közzétéve:

Folyamatosan zajlanak az úthibák javítási munkálatai

Hírek
Közzétéve:

A HÉV megállók akadálymentesítése