Ennyit költött az önkormányzat előző vezetése médiaszerződésekre

Hírek
Közzétéve:

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere Gyepes Ádám fideszes képviselő januári képviselő-testületi ülésen elhangzott kérdésére a következő választ adta az önkormányzat médiaszerződéseivel kapcsolatban.

 

Tisztelt Képviselő úr!

A 2023. 01. 26-án a Képviselő-testület ülésén feltett kérdésére az alábbi választ adom:

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2020., 2021. és 2022. években összesen 19.050.000 forintot fizetett ki az ATV részére a célból, hogy a harmadik kerületi önkormányzati munkáról tájékoztassa a lakosságot, és az önkormányzati programokról időben, hiteles forrásból értesülhessenek.

Mint a szerződésekből kiderül, a megjelenések nem csupán a televíziós szereplésekre, de a Spirit FM rádió műsoraira is vonatkoznak.

Fontos megjegyezni, hogy az Önkormányzat nem dr. Kiss László megjelenéseit finanszírozta, hanem az Önkormányzat tevékenységét, programjait. Mivel az Önkormányzat polgármesterének van elsősorban felhatalmazása az itt folyó munka bemutatására, így az esetek többségében dr. Kiss László volt a vendége ezeknek a műsoroknak, hiszen a nézők első kézből, a kerület vezetőjétől várják a tájékoztatást.

Vannak azonban esetek, amikor egy adott programnak nem közvetlenül a polgármester a vezetője. Ilyenkor az adott területért felelős személy a meghívott, mert ő tudja a legátfogóbban bemutatni a témában folyó munkát. Így a 2022-ben először megrendezett AmfiFeszttel kapcsolatban Béres András alpolgármester úr, majd az áldozatsegítő program bemutatásakor annak felelőse, Turgonyi Dániel alpolgármester úr volt az ATV vendége.

Az elmúlt évben az ATV-szerződésünk lehetőséget biztosított többek között a következő önkormányzati programok, események, témák, azaz kerületi közügyek széles körű (televíziós és rádiós) megismertetésére: Közösségi Költségvetés 2022; missziói nap az Északi Evangélikus Egyházkerületben; óvodapedagógusok támogatása; újranyit a Római-parti Plázs; tanszercsomag az elsősöknek; AmfiFeszt-beharangozó; Jerzy Popiełuszko ereklyéinek elhelyezése; Városokkal a Városokért  uniós projekt; Advent Óbudán 2022 programajánló.

Az Ön kérdéséhez kapcsolódott Czeglédy Gergő alpolgármester úr kérdése is, így az áttekinthetőség kedvéért az általa kért anyagot is csatoltam. Ebből kiderül, az Önkormányzat 2010–2014-es ciklusban 404 442 963 forintot költött médiamegjelenésekre, 2014–2019 között pedig 652 804 292 forintot.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság