750 kerületi rászoruló gyereknek és felnőttnek segítettünk közösen – Köszönjük, hogy ennyien adományoztak!

Hírek
Közzétéve:

Tisztelt harmadik kerületiek, fővárosi lakosok, kedves adományozók!

Óriási öröm számunkra, hogy Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2020-as adventi adománygyűjtési felhívását ennyien meghallották, és december első három hetében annyi csomagot (tartós élelmiszert, édességet, játékot) vittek az Esernyős Kávézóba, hogy az utolsó napokban beférni is alig lehetett a hátsó helyiségbe.

Bíztunk benne, hogy egy ennyire intenzív, emberpróbáló év után sok harmadik kerületi siet majd a rászorulók megsegítésére, de gondolni sem mertük volna, hogy ennyi adomány fog összegyűlni.

Köszönjük.

Jó látni és jó tudni, hogy a harmadik kerületben ennyire felelős és ennyire összetartó közösségek, polgárok élnek. És ahogy ígértük korábban: minden felajánlás oda került, ahol a legnagyobb szükség van rá. Több száz kerületi családnak, egyedülálló és idős polgárnak a karácsonya lesz meghittebb az Önök segítségének köszönhetően.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Szalai-Komka Norbert, az Óbudai Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője, valamint minden munkatársunk nevében köszönjük felajánlásaikat, az Esernyősnek pedig az akció teljes ideje alatt nyújtott segítséget.

Számokra fordítva pedig:

Összesen 261 karácsonyi adománycsomagot osztottunk ki.

Ebből 102 csomagot egyedülálló, rászoruló kerületi idősek kaptak (nagyrészt tartós élelmiszereket).

159-et pedig rászoruló, kerületi gyermekes családok, közülük 20 család él az Átmeneti Otthonainkban (a tartós élelmiszerek mellett gyermekjátékokat, illetve társasjátékokat is elhelyeztünk ezekben a csomagokban).

“Más-más jellegű, összeállítású csomaggal várjuk a gyermekeseket, az egyedülállókat, az időseket, mindig tekintettel vagyunk a kerületi polgárok és családok sajátos igényeire” – mondta korábban Szalai-Komka Norbert.

A csomagokon kívül további 44, az Átmeneti Otthonainkban élő gyermek kapott ajándékot, jórészt játékokat.

Az időseknek, akik kérték, házhoz is szállítottuk a csomagot. Az adományok átvételéről az ügyfelek által aláírt átvételi listát vezettünk.

A karácsonyi adományokkal összesen közel 700 kerületi rászoruló embert (felnőttet és gyermeket) értünk el.

A fenyőfaosztás keretében 300 fenyőfát és további 35, a kerületi oktatási intézmények tanulói és óvodásai által feldíszített fát osztottunk ki, minden fát egyedülálló idősek, illetve rászoruló gyermekes családok kaptak meg. A díszített fákat nagyrészt többgyermekes, rászoruló családoknak igyekeztünk eljuttatni.

A járványhelyzet miatt az ügyfeleket előre egyeztetett időpontban, sávos időbeosztással, a járványügyi szabályok betartása mellett fogadtuk az intézmény területén.

A fenyőfaadománnyal összesen közel 750 kerületi rászoruló embert (felnőttet és gyermeket) értünk el.

Mindenkinek békés karácsonyt, boldog új évet kívánunk!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Ismét jelzőrendszeri képzést kaptak a bölcsődei kisgyermeknevelők

Hírek
Közzétéve:

Közösségi tér nyílik népkonyha helyett a Pacsirtamező utcában

Hírek
Közzétéve:

Elindult a Közösségi Költségvetés szavazása