800 adag étel és 400 db fenyőfa a szeretet ünnepére

Hírek
Közzétéve:

Az ételosztást – a hagyományokhoz hűen – Bús Balázs polgármester nyitotta meg, majd  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel és Menczer Erzsébettel, az Óbudai Civis Klub elnökével osztották a meleg ételt és a tartós élelmiszer csomagokat a nélkülöző családoknak. Az eseményt mozgó orvosi rendelőjével támogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Óbuda példaértékű kerület a szociális gondoskodás tekintetében, a Krisna-hívők büszkék arra, hogy budapesti központjuk kerületében, saját házuk táján tehetnek a legtöbbet a rászorulókért.

A Krisna-hívők humanitárius szervezete, az Ételt az Életért Alapítvány két évtizede gondoskodik a rászorulókról nemcsak Budapesten, hanem országszerte egyre több városban meleg ebédosztás formájában, amely pékáruval, zöldség, gyümölcs adományokkal és forró teával egészül ki.  Óbudán a hét 5 napján összesen 600 adag meleg ételt osztanak a kerületi nehéz sorsú családoknak. Az év során 4 alkalommal kiemelt élelmiszercsomagosztást is tart a szervezet. A 20 féle összetevőből álló, igen gazdag élelmiszercsomag a családok számára az ünnepek és iskolai szünetek idején főzési alapanyagként szolgál, így kerülhet minden család asztalára valami az ünnepek során.

Az Összefogás Óbudáért Egyesület szintén csatlakozott az ételosztáshoz, önkéntesei szaloncukrot és egyéb édességeket osztottak. Az Egyesület egyébként egész évben, a hét öt napján reggelivel várja a rászoruló családok gyermekeit iskolakezdés előtt.

Az Óbudai Családsegítő az év minden napján gondoskodik a kerület rászoruló családjairól. Az ételosztást már hagyományosan fenyőfaosztás követi, amelyre idén is a Váradi utcai telephelyük udvarán került sor. A családoknak lehetőségük volt választani az udvaron egymásra halmozott 400 db fából, idén ebben Bús Balázs polgármester volt a segítségükre. A családsegítő munkatársai több száz kiló szaloncukor és egyéb tartós élelmiszerekből álló csomaggal is meglepték a családokat. Az adományfák 400 otthonban már biztosan meghittebbé varázsolják a szeretet ünnepét, a mai napon átadott élelmiszer adományok pedig egy kicsit feledtethetik a gondokat az elkövetkezendő napokban.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság