Meleg étel és fenyőfa a rászoruló családoknak

Hírek
Közzétéve:

krisna karácsonyi ételosztasA Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központtal együttműködésben több mint 800 adag melegételt osztott ki az utolsó adventi hétvégén a Flórián téren. ételosztás_bús balázsImmár hagyományosan Bús Balázs polgármester is tevékenyen részt vett az ételosztáson. A kerületi családsegítő intézmény által delegált családok a bőséges adag székelykáposzta mellett desszertet (indiai darapuding), valamint gazdag tartós élelmiszercsomagot is kaptak, ami több mint 20 különböző összetevőből állt. Rizs, cukor, olaj, rizs, margarin, tészta, édességek, kekszek vannak a csomagokban.

Az Összefogás Óbudáért Egyesület is részt vett az osztáson, ők 400 kg szaloncukorral tették szebbé a rászoruló családok ünnepét. A programon jelen volt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelője is, ahol alapvető gyógyszerekhez, vitaminokhoz juthattak az arra rászorulók. Az Egyesület év közben minden nap reggelivel várja a rászoruló gyermekeket a kerület több pontján.

ételosztás-karácsonyA Krisna-hívők a több országos ételosztásuk mellett, évente kétszer, egy-egy ünnephez vagy jeles naphoz kötődően Óbudán is meleg étellel segítik a rászorulókat. A december 17-ei akciójuk sorban a  8. volt.  Az együttműködés a Krisna-hívőkkel 2009-ig nyúlik vissza, amikor is az önkormányzat támogatásával és a családsegítő együttműködésével beindították a szegényélelmezési programot Óbudán. 2012-től már heti 5 napon át, két helyszínen (Békásmegyeren és Kaszásdűlőn) párhuzamosan folyik az ételosztás, így azóta napi 600 adag ebéddel támogatja az önkormányzat a rászoruló családokat.

ételosztás-karácsonyAz ételosztás után 13 órakor az Óbudai Családsegítő Váradi utcai telephelyén fenyőfát kaptak a családok. 400 család térhetett haza az ünnep egyik elengedhetetlen kellékével.

fenyőfaosztás

Fotó: Sánta Balázs

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság