A Dunát átúszta, a büntetést nem úszta meg ‒ Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett egy forgalomból kivont autót

Hírek
Közzétéve:

Szabálytalan autós menekült a rendőrök elől Óbudán, adta hírül a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A sofőr egy zsákutcában kiugrott a kocsiból, és a Dunába ugorva próbált egérutat nyerni. A járőrök a Hajógyári-szigeten fogták el. Az is kiderült, hogy miért akart meglépni: a járművezetés szinte minden szabályát megszegte.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai gépkocsival láttak el szolgálatot, amikor az Árpád hídról nagy sebességgel, szabálytalanul lekanyarodó autóra figyeltek fel, írja a police.hu. A sofőr láthatóan nehezen tartotta kocsiját az úton, de amint a rendőrök szirénázva utána fordultak, tovább gyorsított, és egy kereszteződésen piros lámpánál is áthajtott.

A Hajógyári-szigetre úszott

A Harrer Pál utcában egy parkolóban zsákutcába került, ezért az autót járó motorral hátrahagyva, futva menekült tovább. A nyomában lévő körzeti megbízottak már csak azt látták, hogy a férfi a Dunában az erős áramlattal küszködve átér a Hajógyári-szigetre, és kimászik a partra.

A keresésbe ekkorra több rendőr kapcsolódott be. A menekülőt nemsokára meg is találták a szigeten, egy bokor alá kuporodva.

Szabálysértési eljárás és bírság

A 31 éves férfihez mentőt hívtak, mert menekülés közben megsérült a bokája, és a folyóból kimászva le is horzsolta magát. Az is kiderült, hogy nincs érvényes jogosítványa, az alkoholszonda szerint pedig ittas volt – saját bevallása alapján három sört ivott –, a kötelező biztosítással nem rendelkező, kopott abroncsokkal szerelt, biztonságos közlekedésre műszakilag alkalmatlan, nevére át nem írt gépkocsit pedig már korábban kivonták a forgalomból.

Mindemellett a biztonsági övet a sofőr a háta mögött bekapcsolva használhatta. A férfi ellen ittas járművezetés miatt büntető-, a közlekedési szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárás indult, míg tilos jelzésen áthaladás és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírsággal sújtották.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság