A főispán akadályozza a gyereket egyedül nevelők támogatását

Hírek
Közzétéve:

Mondvacsinált okokra hivatkozva, jogilag nem megalapozott érveléssel tagadta meg a jogosultak adatainak átadását a Kormányhivatal, így Önkormányzatunk nem tud minden III. kerületi gyermeket egyedül nevelő szülőnek értesítő levelet küldeni a vásárlási utalványok átvételéről.

Augusztus végén Óbuda-Békásmegyer Képviselő-testülete módosította a szociális rendeletét, hogy új támogatási formát vezessen be: decemberben vásárlási utalványt kapnak a gyermeket egyedül nevelő III. kerületieknek. A támogatás célja, hogy a magas infláció és az elszabadult élelmiszerárak mellett kézzelfogható segítséget kaphassanak az érintett családok.

A vásárlási utalvány értéke egy gyermek esetén 10 ezer, két gyermek esetén 15 ezer, három vagy több gyermek esetén 20 ezer Ft, melyet a Békásmegyeri Piacon és szerződés alapján más, III. kerületi piaci elfogadóhelyen lehet majd beváltani élelmiszerre és tisztítószerekre.

A rendelet végrehajtása, azaz az utalványok kiosztása érdekében dr. Sára Botond főispánhoz, Budapest Főváros Kormányhivatala vezetőjéhez fordultunk, hogy a jogosultak értesítési adatait bocsássa rendelkezésünkre. A kérelmünk teljesítését mondvacsinált okokra hivatkozva, jogilag nem megalapozott érveléssel tagadta meg a Kormányhivatal, így – az értesítési adatatok híján – Önkormányzatunk nem tud minden III. kerületi gyermeket egyedül nevelő szülőnek értesítő levelet küldeni a pénzutalványok átvételéről.

Ezzel a döntéssel a főispán ugyan akadályozza, de nem lehetetleníti el, hogy a támogatást eljuttassuk a jogosultaknak. Arra kérjük a gyermeket egyedül nevelő III. kerületieket, ha még nem tették meg, előzetesen regisztráljanak az utalvány átvételére ezen a felületen, hogy értesítést tudjunk küldeni számukra az átvétel pontos helyéről, időpontjáról. Számítunk valamennyi óbudai, békásmegyeri együttműködésére is: kérjük, vigyék hírét ennek a támogatásnak, segítsenek abban, hogy egy érintett se maradjon le információ hiányában erről lehetőségről!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság