A Fővárosi Önkormányzat szállással, étkezéssel és logisztikai szervezéssel segíti az Ukrajnából menekült embereket

Hírek
Közzétéve:

Hétfő este Karácsony Gergely főpolgármester többször egyeztetett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjével.

Azt a tájékoztatást kapták, hogy a vasúti pályaudvarokra érkező menekültek elhelyezését teljes egészében a Belügyminisztérium felkérésére a Katasztrófavédelem végzi. A Fővárosi Önkormányzat továbbra is megad a BKK keretében minden logisztikai segítséget ehhez a feladathoz, valamint kollégáik szükség szerint tudnak azonnal elérhető szállást és étkezést biztosítani az akár rövid ideig Budapesten tartózkodó menekülteknek. Ezzel a segítséggel az elmúlt órákban nem élt a Katasztrófavédelem.

Azt tapasztalják, áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében, hogy egyedi megkeresések, segítségkérések egyre nagyobb számban érkeznek, illetve tartósabb elhelyezésre már több alkalommal szükség volt. Ezért erőforrásaikat erre a területre csoportosították át.

A Fővárosi Önkormányzat a múlt csütörtökön bejelentett 2000 szálláshelyes kapacitását kerületi önkormányzatokkal és civil szervezetekkel együttműködésben képes volt bővíteni. Ezeknek a főként vidéki táborhelyeknek az előkészítése, téliesítése folyik.

A Fővárosi Önkormányzat továbbra is segíti a menekültek ellátását, a fő cél, írják, hogy egyetlen családnak se kelljen a pályaudvarokon vagy odarendelt melegedő buszokon átvészelnie az éjszakát, hanem – átutazók esetében – legalább egy éjszakára megmutathassuk szolidaritásunkat, vendégszeretetünket, így szállást és étkezést ajánlunk mindenkinek.

A harmadik kerület is segíti az érkezőket, többek között adománygyűjtéssel. A részletekről ITT OLVASHAT bővebben. Köszönjük, ha felajánlásaival Ön is segíti a háború elől menekülő embereket.

 

A képek forrása: Budapest Városháza Facebook-oldala
Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) egyik már megnyitott szállásán jártak, hogy személyesen is felmérjék a Gyáli úti intézmény befogadóképességét.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság