„A Hajógyári-szigetet nem kétes szándékú befektetők kezében szeretnénk látni!” – Beszámoló az önkormányzati közmeghallgatásról

Hírek
Közzétéve:

A közmeghallgatás Szécsi Zsolt, Óbuda-Békásmegyer főépítészének előadásával kezdődött, aki bemutatta a Hajógyári-sziget történetét, valamint elmondta, hogy a terület évszázadok óta pihenőövezetként és közkertként funkcionál.

Dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a sziget történeti bemutatására utalva hozzátette: „Az Óbudai- (Hajógyári-) szigetet továbbra sem szeretnénk kétes szándékú befektetők kezében látni, éppúgy, ahogy ez a múltban is volt. A tervezett árvízvédelem ugyanis visszafordíthatatlan környezeti pusztítást okoz a szigeten. Nem új palota, nem új Manhattan, és nem is új Broadway, amire a kerületieknek szüksége van.”

Szabó Tímea, kerületünk országgyűlési képviselője szerint továbbra is csak a pletykákból tudjuk, hogy a kormányzat 1.400 darab luxuslakást, egy jachtkikötőt és számos vendéglátóipari egységet tervez a Hajógyári-szigetre. Ennek megvalósulása jelentősen megnövelné az autóforgalmat és a légszennyezést kerületünkben. „Nem szabad a zöldterületeket tovább pusztítani, a levegő minőségét tovább rontani! Gondolnunk kell az utánunk következő generációkra is!” – fejezte be felszólalását a képviselőnő.

Ezt követően Déri Tibor, Újpest polgármestere is elmondta: Újpest sem támogatja a tervezett védművet, amely véleménye szerint egy „árvízvédelemnek álcázott ingatlanberuházás”.

A kerületi közmeghallgatás után 10 órától a Pest Megyei Kormányhivatal közmeghallgatása kezdődött a tervezett árvízvédelmi gáthoz kapcsolódó környezeti hatástanulmányról.

       

       

       

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság