A harmadik kerületben is tartottak ittas járművezetők kiszűrésére szervezett közlekedésrendészeti ellenőrzést

Hírek
Közzétéve:

Az ittas vagy bódult járművezetők kiszűrésére szervezett közlekedésrendészeti ellenőrzést a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2024. március 23-án 20 órától másnap 10 óráig a főváros I., II., III., XI., XII. és XXII. kerületében. Az ellenőrzés alatt 25 esetben merült fel ittas járművezetés gyanúja, ezek egy jelentős része kerületünkben volt. Az akció során hét embert egyéb bűncselekmények miatt fogtak el a rendőrök.

A kerületi rendőrkapitányságok a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályával, polgárőrök és közterületfelügyelők segítségével a finn módszert alkalmazták, minden arra haladó gépjárművet megállítottak, és megszondáztatták a vezetőt. Ha mindent rendben találtak, egy-egy ellenőrzés nem tartott tovább néhány másodpercnél.

Az akció 14 órája alatt 2206 alkoholszondát alkalmaztak, melyek összesen 25 esetben jelezték ittasság gyanúját. 14 járművezetőnél már a bűncselekmény határát meghaladó mértékű volt az alkoholos befolyásoltság, ezért őket elfogták, 11 embert pedig mintavételre állítottak elő. További hét embert fogtak el kábítószer birtoklása, járművezetés az eltiltás hatálya alatt és járművezetés bódult állapotban bűncselekmények miatt.

Kisebb közlekedési jogsértések miatt a rendőrök figyelmeztetéssel éltek, 22 esetben bírságot szabtak ki, és három szabálysértési feljelentést tettek.

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket.

 

Önkormányzatunk is kér mindenkit, hogy vigyázzon saját és mások testi épségére, valamint a közlekedési szabályokat betartva közlekedjen!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság