A harmadik kerülettől elvont forrásokról tárgyalt ma dr. Kiss László és dr. Fürjes Balázs

Hírek
Közzétéve:

Dr. Kiss László a közösségi oldalán közzétett bejegyzése szerint a tárgyalás önmagában annak a bizonyítéka, hogy a kormány elismeri: jelentős forrásokat vontak el a harmadik kerülettől.

„A megbeszélésen bemutattam a kerület pénzügyi helyzetét és azokat a fejlesztéseket, amelyek a kormányzati elvonások miatt nem tudnak elindulni kerületünkben.”

Önkormányzatunk jelentős, több mint 4 milliárdos adósságot kezel. 4,4 milliárdos a hitelállományunk – amelyet bár a korábbi vezetés vett fel, ebben a ciklusban kell törlesztenünk. Ennek az összegnek az átütemezését a kormányzat korábban elutasította – a mai találkozó alkalmával az engedélyt újra megkérte dr. Kiss László.

Fontos leszögezni, írja a polgármester: „A harmadik kerülettől elvett források nemcsak a fejlesztési területekről, hanem a működésből hiányoznak. A szakrendelőinktől egyeztetés nélkül elvett 3,5 milliárd forint visszatérítése kapcsán is jeleztem, hogy elfogadhatatlannak tartom a döntést, és a források azonnali visszaadását kívánjuk.”

Dr. Kiss László jelezte: Óbuda-Békásmegyernek eddig több mint 11 milliárd forint bevételkiesést jelentenek a kormányzati elvonások.

„Az elhangzott tájékoztatás értelmében a kormány az egyeztetéseket követően áprilisban hozza meg végleges döntését. Remélem, ezúttal már partnernek fogja tekinteni az önkormányzatokat” – írta a polgármester.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság