A HÉV megállók akadálymentesítése

Hírek
Közzétéve:

Kerületi konzultációnkban a HÉV megállók akadálymentesítésének kérdéséről is elmondhatja véleményét. A HÉV korábban a Fővárosi Önkormányzat fennhatósága alá tartozott, majd a 2016-os államosítás után a MÁV-hoz került. A H5-ös HÉV megállók akadálymentesítése azóta sem valósult meg.

2023. október végén több fejlesztéssel kapcsolatban is egyeztetett önkormányzatunk és az Építésügyi Minisztérium. Többek között a H5-ös HÉV-vonal fejlesztéséről is tárgyaltunk, a kiviteli tervek kormányzati megbízásból készülnek el, amelyek a fővárosi és az agglomerációs szakaszokat egyaránt érintik.

A tervek szerint a fővárosi részen a felújítási munkák elsősorban az állomások modernizálását, a biztonsági berendezések korszerűsítését, illetve az új szerelvények fogadására való felkészülést fogják jelenteni. A békásmegyeri megálló teljes felújítása és akadálymentesítése is a tervezett fejlesztések között szerepel, melynek megvalósulására már hosszú évek óta várnak a harmadik kerületiek.

Az ország egyik legforgalmasabb vasúti szakaszaként a H5-ös HÉV megérdemli azt a minőségi fejlesztést, amely hosszú távon is fenntartható és megbízható közlekedést biztosít a fővárosi és az agglomerációs utasok számára.

Konzultációnkban Ön is elmondhatja, egyetért-e azzal, hogy a kormánynak sürgősen meg kellene oldani a békásmegyeri és más HÉV megállók akadálymentesítését?

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság