A húsvéti ünnepek alatt is megnyitja a főváros a rakpartot, ismét birtokba vehetik a gyalogosok és a kerékpárosok

Hírek
Közzétéve:

Péntektől négy napon át – a húsvéti ünnepek alatt végig – ismét birtokba vehetik a gyalogosok és a kerékpárosok a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között. A rakpart pénteken reggel 6 órától húsvét hétfőn este 7 óráig lesz lezárva az autós forgalom elől.

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai – a járványhelyzetre tekintettel – folyamatosan figyelmeztetik az arra közlekedőket a járványügyi szabályok betartására, a maszkviselés és a távolságtartás szabályaira.

A szabályok betartása mellett a főváros azon az állásponton van, hogy ha nem nyitja meg a rakpartot, teret biztosítva a szabadidős tevékenységekhez, akkor Budapest más zöldterületein gyűlnek össze túl sokan, mint múlt hétvégén például a Margitszigeten vagy a Városligetben.

A jó időre való tekintettel, kijárási korlátozások kormányzati elrendelése nélkül várhatóan megint sokan mennek ki a szabadba, így valószínűleg a rakpartra is, ezért a BKK kollégái megállítótáblák kihelyezésével hívják fel a figyelmet a járványügyi szabályok betartására.

Karácsony Gergely főpolgármester pedig arra kérte levélben Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitányt, hogy a húsvéti ünnepi hétvégén a rendőrség kollégái is fokozottan segítsék és figyeljék a maszkviselés és a távolságtartás szabályainak betartását, különös tekintettel a Margitszigetre és a rakpartra.

Budapesten közel 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is lehet a szabályok betartásával sétálni vagy sportolni.

Ezen a linken összegyűjtve megtalálhatók Budapest parkjai, kirándulóhelyei, védett és védelemre tervezett természetközeli területei, figyelembe véve a természetvédelem sajátos szempontjait és a kerületek által lezárt területeket is. A főváros ezzel is próbál segíteni, hogy minél több kirándulóhelyet javasol a budapestieknek.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság