A karácsony a halas ételek szezonja – „Kapj rá!” kampány az Advent Óbudán 2021 Fő téri vásárában

Hírek
Közzétéve:

Az Agrármarketing Centrum (AMC) „Kapj rá!” kampányának célja a halfogyasztás népszerűsítése, hogy a fogyasztók számára a halból készült ételek fogyasztása általánossá, azaz gyakoribbá váljon.

A kampány fő üzenete, hogy egész évben érdemes halat fogyasztani, hiszen a halfogyasztásnak számos pozitív élettani hatása van: magas omega3 zsírsav, foszfor-, jód-, fluor-, szelén-, vas-, kálium- és kalcium-, valamint A-, D-, B2-, B6– és B12-vitamin-tartalma. A hal fogyasztása csökkenti a szívroham kockázatát, sokat segíthet például a stressz leküzdésében vagy a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, csökkenti az időskori szellemi leépülés kockázatát.

Ehhez persze arra is szükség van, hogy a megvásárolt hal biztonságos és ellenőrzött helyről származzon. A hazai halgazdaságokat választva a fogyasztók számára nemcsak a biztonság garantált, hanem az is, hogy tudhatják, a fenntartható, intenzív gazdaságok a környezetvédelmi szempontokra is figyelnek.

Az AMC és a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) Fő téri vásárban november 29-én tartott közös sajtótájékoztatóján azt is megtudtuk, hogy az édesvízi halakat már most érdemes beszerezni. Az idei haltermés várhatóan elmarad a korábbi évektől mennyiségben, ugyanakkor lesz elegendő hazai ponty, harcsa, afrikai harcsa, busa is karácsonyra. Jó hír emellett, hogy a karácsony előtti hetekben – a korábbi évekhez hasonlóan – a termelők országszerte mintegy 80-90 helyen kinyitják kapuikat, így lehetőségünk lesz közvetlenül haltermelőktől is vásárolni. Az interaktív térkép a www.magyarhal.hu weboldalon keresztül érhető el.

Az AMC Fő téri standján a Kapj rá! kampány keretében, hétköznap színes programokkal, kerékpörgető kvízzel, gyerekfoglalkoztatóval, ismeretterjesztő anyagokkal és fotókiállítással várják a látogatókat, hétvégén emellett változatos, édesvízi halak elkészítését is láthatják és kóstolhatják az ünnepre hangolódók.

A téma iránt érdeklődők válogassanak a finomabbnál finomabb halas receptek közül az Agrármarketing Centrum honlapján.

 

 

 

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság