A kerti zöldhulladék kezelése: elszállítási napok Óbuda-Békásmegyeren

Hírek
Közzétéve:

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladékgyűjtést válasszuk.

A zöldhulladék járatszerű begyűjtésének időtartama:
2022. március 1. december 2.

Óbuda-Békásmegyeren a zöldhulladék elszállításának napja: HÉTFŐ

A kerti zöldhulladék elszállítása tehát hetente egyszer, a térképen feltüntetett, a szolgáltatási körzetre vonatkozó napon történik. A társaság a zöldhulladékot kizárólag az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ ZSÁK feliratú, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban szállítja el.

Kérjük, lehetőség szerint oda helyezzék ki a zsákokat, ahonnan a kommunális hulladékot is elszállítják.

Fontos tudnivalók a szolgáltatásról:

  • A zöldhulladékot (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), kérjük, bezsákolva helyezze ki az ingatlan elé.
  • Kizárólag az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ ZSÁK feliratú, lebomló hulladékgyűjtő zsákokat szállítják el, egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem.
  • A zsákokon kívül elszállítják a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek kb. egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb ágakat nem szállítják el.
  • A lebomló zsákok szavatossági ideje anyagukból adódóan rövidebb, ezért javasoljuk, megvásárlás után mielőbb használják fel.
  • A begyűjtött zöldhulladékból komposztálási technológiával minősített, engedéllyel rendelkező talajjavító anyag készül, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága.
  • Ügyeljen arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön. Amennyiben a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.
  • Kérjük, hogy a zöldhulladékot az elszállítási napon legkésőbb reggel 5 óráig* helyezze ki az ingatlan elé.
  • A zsákokat minden esetben jól látható, járművekkel megközelíthető helyre helyezze ki.

További részletek ITT OLVASHATÓK.

Köszönjük, hogy továbbra is partnereink abban, hogy Óbuda-Békásmegyer zöldebb, fenntarthatóbb és tisztább legyen.

Önkormányzatunk idén is biztosít térítésmentesen zöldhulladékgyűjtő zsákot mind a társasházak, mind pedig a kertes házakban élők számára, erről hamarosan további részleteket fogunk közölni.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság