A kerület rendjéért dolgoznak a közterület-felügyelők

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete közösségért, lakóközösségekért, a polgárokért végzett tevékenysége, feladatköre rendkívül összetett és szerteágazó. Annak érdekében, hogy a polgárok meggyőződhessenek a felügyelet társadalmi hasznosságáról, a végzett munkájukról objektív képet alkothassanak és ne csak a jogszabályok által meghatározott közlekedési ellenőrzésekkel, intézkedésekkel azonosítsák a felügyelőket – amelyek egyébként a napi munkájuk töredékét képezik –, ezúttal részletesen mutatjuk be a Közterület-felügyelet tevékenységét.

A Közterület-felügyelet nemrég kinevezett igazgatójával itt olvashatnak interjút >>>

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete fontos feladata a közterületek rendjének és tisztaságának biztosítása. Ahhoz, hogy feladataikat hatékonyan végezhessék, a rendészeti szervekkel kialakított szoros kapcsolat, a feladatok közös ellátása, a problémák együttes megoldása. Az együttműködés jellemzően rendőrséggel, ezen belül főleg a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal, valamint a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányságával a legszorosabb.

Életveszélyből mentettek a közterületesek >>>

Állatmentőként is megállják a helyüket >>>

A rendőri együttműködés keretében a vízi rendészeti feladatokon túl számos esetben dolgoznak együtt a felügyelők a kerületi kapitányság munkatársaival. Ilyen együttműködés többek közt a gyermekek iskolai veszélyeztetettségét csökkentő forgalomsegítés az óvodán és iskolák közvetlen környezetében, valamint a rendőrségi és felügyelői körzeti megbízottak közös szolgálat-ellátása. E szolgálat során a körzeti megbízottak a területükön lévő lakossági panaszok, bejelentések helyszínein intézkednek, kapcsolatot alakítanak ki a bejelentőkkel, közös képviselőkkel, intézmények vezetőivel.

A körzeti megbízotti szolgálat rendőr és közterület-felügyelő résztvevői feladat és hatáskör tekintetében teljes mértékben kiegészítik egymást, így egy-egy probléma a lehető leggyorsabban megoldható, hiszen a bejelentések nagy része komplex, sokszor vannak olyan feladatok, amelyek vagy az egyeik vagy a másik körzeti megbízott feladatkörét képezik.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete általános közös járőrszolgálatot is működtet a rendőrséggel és a kerületi polgárőrséggel, illetve előbbivel közösen látják el többek között a térfigyelő kamerarendszer felügyeletét, utóbbival pedig a kerületi rendezvények biztosítását. Egy esetleges vis maior helyzetben szintén a társszervekkel – így az említetteken kívül többek között a kormányhivatallal, katasztrófavédelemmel – közösen dolgoznak a felügyelők a veszélyhelyzet felszámolásán, a lakosság biztonságba helyezésén, ellátásának biztosításán.

A közterület-felügyelők együttműködése a társszervezetekkel magas színvonalú és egymást támogató, kisegítő jellegű. Az év minden napján azért dolgoznak a felügyelők, hogy kerületünkben a közterületek rendjét, a polgárok szubjektív biztonságérzetét garantálni tudjuk.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság