A kerületi Gyermeksziget Montessori Óvoda tehetséggondozó pályázaton nyert támogatást

Hírek
Közzétéve:

A harmadik kerületi Gyermeksziget Montessori Óvoda elnyerte a Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, A speciális fejlesztést célzó programok pályázat támogatását. Az óvoda csapata a tehetséggondozás lehetőségeit a Montessori-módszerrel és az ezzel kapcsolatos terveit mutatta be pályázati munkájában.

Maria Montessori, olasz orvos-pedagógus a huszadik század elején dolgozta ki a róla elnevezett világhírű, az akkori nevelési-pszichológiai elveket alapjaiban megreformáló pedagógia rendszert. A harmadik kerületi Gyermeksziget óvoda kereken harminc éve működik e módszerekkel.

„A Montessori-nevelés célja a gyermekek képességeinek maximális fejlesztése. Ám nálunk a pedagógus nem direkt tanítás útján, hanem a feltételek és a légkör megteremtésével inspirálja az óvodást saját adottságainak, ennek révén pedig a környező világ felfedezésére – magyarázza Stefán Mariann, a Gyermeksziget Montessori Óvoda vezetője. – Valljuk, hogy tiszteletben kell tartanunk az egyéni különbségeket, és figyelnünk az egyéni erősségekre.”

„A most elnyert támogatás segítségével még több csoport számára szeretnénk lehetőséget biztosítani olyan komplex foglalkozásokra, amelyek három alappillérre: a vizuális, a zenei és a mozgáskultúra fejlesztésére épülnek. Hogy minél korábban felismerjük a kisgyermekek egyéni erősségeit, egyéni belső motivációit, és így minél differenciáltabban támogathassuk őket a kibontakozásban, és persze, a szüleiket is minderről tájékoztatva, és mindebben segítve.”

A tavalyi évben az óvoda munkáját támogató Békásmegyeri Montessori Alapítvány nyerte el önkormányzatunk Balázs Lajos Óbudai Civil Díját. A szervezetet Stefán Mariann alapította pedagógus kollégáival. Kiderült, a díjra érdemesnek nemcsak a Montessori óvodába járó gyermekek szülei, hanem a kerületben élők többsége is az alapítványt tartotta, sokra becsülve, hogy a Montessori-szellemben nevelik itt a kisgyermekeket.

„A most elnyert pályázati támogatás konkrét lehetőséget biztosít, hogy előreléphessünk az említett komplex foglalkozások megteremtésében. Többek között olyan eszközök beszerzését és programok szervezését tervezzük, amelyek a jó hangulatú, valódi tehetséggondozó, sokoldalú fejlesztést garantáló pedagógiai műhelyünk fejlődését szolgálja – mondta Stefán Mariann arról, mire kívánják fordítani a most elnyert ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást.

Szívből gratulálunk a Gyermeksziget Montessori Óvoda pedagógusainak a törekvéseiket elismerő támogatáshoz! És további jó munkát kívánunk!

 

Stefán Mariann, a Gyermeksziget Montessori Óvoda vezetője: „tiszteletben kell tartanunk az egyéni különbségeket”

A Gyermeksziget óvoda mindig törekszik a külső-belső környezetének megújítására

Az óvoda nyílászáróinak újra cserélése a Közösségi Költségvetés 2020 kampányunk egyik nyertes projektje volt

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság