„A Kiscelli parkerdő fejlesztése nagy előrelépést hoz”

Hírek
Közzétéve:

– Milyen igények merültek fel az itt élők részéről? Felvetéseikből mit sikerült megvalósítani?

– A legfontosabb dolog, mely időről időre a legkülönbözőbb helyszíneken felmerült az, a köztisztaság kérdése volt, mely kérdéskörben a legszélesebb körben igyekeztem megfelelni a lakosok kéréseinek. Ebbe a témakörbe kell sorolni a játszóterek és parkok, elsősorban a Kiscelli parkerdő takarítását. Itt minden évben, a lakosokkal összefogva az egész területen végeztünk szemétszedést.

Fejlesztés a lakosok elképzelése alapján

– Rendszeresen visszatérő kérések voltak a lakosok részéről, az utak karbantartásával kapcsolatos bejelentések is. Több esetben fordultak hozzám forgalomtechnikai kérdésekkel, melyek kivitelezését az érintettek véleménye alapján valósítottunk meg. A Kiscelli parkerdő fejlesztése az, ami jelenleg a legnagyobb érdeklődést váltja ki a lakosok körében. Az eddig számos helyszínen bevált közösségi tervezés jelenleg is tart, a végleges kivitelezés, a lakosok elképzelése alapján valósul majd meg.

Új játszóterek, biztonságos kereszteződés

– Az elmúlt ciklusban megvalósult beruházások közül miket emelne ki? Melyeket tartja a legnagyobb előrelépésnek?

– A kisgyermekes családok régi vágya valósult meg azzal, hogy korszerű játszótér épült a Szent Margit Rendelőintézet mellett, és ezzel egy időben az egész terület parkosítása is megtörtént. Még a ciklus elején adtunk át egy másik játszóteret is, a Kecske utca- Nagyszombat utca sarkán, a Mátyáshegyi út és a Folyondár utca kereszteződésének kialakítása fontos beruházásnak számít, mivel korábban balesetveszélyes volt. Körforgalmat alakíttattunk ki a Kolostor utca- Folyondár utca találkozásánál. Sokak számára fontos az is, hogy új padok várják a Kiscelli hegyen sétálókat.

„A Holdudvar park megvalósítása fontos volt  a lakosoknak”

– Milyen elképzelések valósulhatnak meg a közeljövőben, a választókerületében?

– A már korábban említett Kiscelli parkerdő fejlesztése folyamatban van. A beruházásra a keretösszeg rendelkezésre áll. A Szent Margit Rendelőintézet felújítása is hamarosan megvalósulhat, hiszen az Egészséges Budapest Program jóvoltából rendelkezésre áll a beruházáshoz szükséges összeg. A Holdudvar park, – melynek átadása a napokban volt -, megújítása szerintem jelentős minőségi változást hoz a környéken élők életébe. Fontos változás lesz, hogy két helyen igyekszünk gyalogátkelőt kialakítani. Ehhez a fővárosi önkormányzat illetékes hatóságaival szükséges egyeztetés a tervezési szakaszban tart. A Szépvölgyi út és a Folyondár utca kereszteződésének átalakítása ugyancsak tervezés alatt áll. Abban bízom, hogy minden felmerülő lakossági igényre sikerül megfelelő lépéseket tennünk, ahogy azt eddig is tettük.

Sz. Cs.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság