A környezetbarát síkosságmentesítés jegyében önkormányzatunk zeolitot ajánlott fel a társasházaknak

Hírek
Közzétéve:

A fővárosban a síkosságmentesítés és a hóeltakarítás az ingatlanok előtti járdákon az ingatlanok tulajdonosainak, üzemeltetőinek kötelessége, lakóház esetében pedig a lakóközösség feladata gondoskodni az épület előtti járdaszakasz takarításáról. Ezt Budapest Főváros Közgyűlésének 48/1994. (VIII. 1.) számú önkormányzati rendelete határozta meg.

A balesetek jelentős része megelőzhető, ha a síkosságmentesítés szakszerű, és ha mindenki odafigyel az ingatlanok előtti területek megfelelő tisztítására.

 

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Burján Ferenc környezetvédelemért felelős alpolgármesterrel egyeztetve térítésmentesen biztosított zeolitőrleményt a társasházak részére, ezzel is elősegítve a környezetvédelmet, a felelős téli úttisztítást Óbuda-Békásmegyeren.

 

Ónos esőben a csúszásmentesítő anyagok között az egyik legjobb megoldás a zeolit, mert a felületre juttatva a zeolitszemcsék azonnal csúszásmentessé teszik a síkos felületet.

Az utak téli karbantartásánál már kis mennyiségben adagolva használható fagyáspontcsökkentésre a környezetkárosító sóoldatok helyett. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat szórásra kizárólag zeolitőrleményt használ, ami egyfelől környezetkímélő eljárás, másfelől az állatok lábát sem irritálja, nem sérti fel.

Akciónk keretében a társasházak térítésmentesen igényelhettek síkosságmentesítő zeolitot (erről levélben értesítettük a társasházi képviselőket).

Az önkormányzatunk által felajánlott anyag neve: Útkáli ECO Plus, összetételét tekintve pedig 80% zeolitot és 20% útkáli jégoldót tartalmaz.

10 kg/zsák kiszerelésben tudtuk a rendelkezésükre bocsátani az útszóró anyagot, lépcsőházanként 1 zsák mennyiségben, a készlet erejéig.

Hasznos információk:

  • A zeolitok háromdimenziós kristályszerkezettel rendelkeznek – oxigénből, szilíciumból, alumíniumból és alkáli fémekből állnak össze.
  • A zeolit csúszásmentesítő anyag, amely tavasszal a növények köré seperve vitalitást fokozó, zöldítő, terméshozam-növelő hatású.
  • A talaj nyomelem-ellátottságát javítja, biztosítja a talajbaktériumok előnyös életkörülményeit, elősegíti a tápanyagfelvételt, továbbá megköti a talajban lévő nehézfémeket, egyéb szennyezőanyagokat.
  • A zeolit nem káros a növényekre, nem okoz korróziót, környezetkímélő és kisállatbarát. Nem károsítja a szilárd burkolatot, emellett más jégoldó anyagoknál olcsóbb.

 

Köszönjük, hogy figyelnek a járdaszakaszok, a közös területek biztonságára és megfelelő tisztaságára, emellett pedig a környezetvédelemre is ügyelnek.

Köszönjük, hogy továbbra is partnereink abban, hogy a harmadik kerület fenntarthatóbb és zöldebb legyen.

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Gyermekvédelmi előadást tartottak óvodapedagógusaink számára

Hírek
Közzétéve:

Gőzerővel folynak a 2023-as Közösségi Költségvetés fejlesztései

Hírek
Közzétéve:

Szúnyoggyérítésre készülünk kedden este a Római parton