A korrupció elleni védettséget tekintve a legjobb osztályzatot kapta önkormányzatunk  

Hírek
Közzétéve:

Az Állami Számvevőszék befejezte az összes magyarországi önkormányzat korrupció elleni védettségének ellenőrzését, értékelését.

Mint írják, a közpénzeket és a nemzeti vagyont az átláthatóság és a közélet tisztaságának elve szerint kell kezelni. A szervezeti integritásnak alapvető feltétele a szabályozottság, azaz a jogszabályokban előírt belső szabályzatok és nyilvántartások megléte, azok megfelelő tartalma és gyakorlati alkalmazása.

„Az önkormányzatok ellenőrzése – Az önkormányzatok integritásának ellenőrzése” című ellenőrzés eredménye: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat ötös osztályzatot kapott. Ezzel az integritás szempontjából a legeredményesebb, azaz korrupciós szempontból a legalacsonyabb kockázatú önkormányzatok közé tartozik. A kiváló eredményhez dr. Kiss László polgármesternek és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatnak gratulált Domokos László, az ÁSz elnöke.

Hozzátette: az Állami Számvevőszék célja, hogy ellenőrzésével előmozdítsa a közpénzügyek átláthatóságát, rendezettségét, a közpénzügyi helyzet javulását, ezért kiemelten fontosnak tartják a változások elindítását.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság