„A közbiztonság és a környezet rendje fontos a lakosoknak”

Hírek
Közzétéve:

Választókerületébe a Akác köz, az Almási Balogh Loránd utca , Aquincum Őrház, Benedek Elek és a Búvár utca, a Flórián tér 1-5, Folyamőr utca, Fő tér, Gázgyár utca, a Gázgyári lakótelep a Hajógyár utca, a Hajógyári-sziget, a Hamvas Béla sétány, a Harrer Pál utca 5-11, 2-18 és 20-24, a Heltai Ferenc, a Hídfő utca, a Jégtörő utca, a Kerényi Grácia park, a Kórház utca 1-7., 9., 2., 4-12., a Ladik utca, Laktanya, a Leányfalu utca, Lőpormalom 1-7, a Matróz utca, a Miklós tér, Miklós utca 1-15., 2-32., a Mozaik, az Őrlő utca 1-17., 2-30., a Péter utca, a Polgár utca 1-7., Polgár 2-12., Pók utca 1-15., és 14., a Raktár utca 1-3., a Reichl Kálmán utca, a Reményi Ede utca, a Ripka Ferenc utca, a Sorompó, a Sujtás, a Schőn Győző utca, a Szentendrei út 1-19. és 27-29. és a 39-139., a Szentlélek tér, a Tavasz utca, a Vajda János utca, a Vízimolnár utca 1-31., a Vöröskereszt utca és a Záhony utca tartozik.

– Mi foglalkoztatta leginkább a lakosokat az elmúlt időszakban?

– Tapasztalataim szerint a lakosoknak a közbiztonság, a környezet rendje számukra a legfontosabb. Ahol élnek, amit tágabb értelemben is otthonuknak éreznek. Az, hogyan tudnánk mi szebbé varázsolni számukra. Egy még biztonságosabb, még élhetőbb, még rendezettebb környezet. Ennek érdekében mindent megteszünk a városrész vezetésével és képviselőtársaimmal. Büszkén veszek részt a testületi üléseken, és ez által erősíthetem Bús Balázst és csapatát. A hozzám érkezett megkereséseknek így eleget tudunk tenni.

– Milyen beruházások valósultak meg a városrészben az elmúlt ciklusban?

– Több fitneszparkot létesítettünk, abban bízva, hogy ezáltal is elősegíthetjük a lakosok egészségesebb életmódját. Ezekben a parkokban minden korosztály megtalálhatja a számára legideálisabb sporteszközöket, melyek használata egyszerű és biztonságos. A pálya melletti táblákon látható használati útmutatók mutatják, hogy melyik gépen mely izomcsoportot tudják átmozgatni. Az egészségesebb életmód és a sportolás a közösségek kialakulásának, összekovácsolódásának is kedvez.

A kerület minden részén fejlődést tapasztalhatnak az itt élők. A Gázgyár és környéke is folyamatosan fejlődik. Több nemzetközi cég települt például a Graphisoft Parkba. A választókerületemben található az Almási Balog Loránd Idősek Klubja is, melynek átadása nagy örömmel töltötte el a szép korúakat. Itt említeném meg, hogy megújulhatott a Folyamőr utca egyik tízemeletes épületének homlokzata, és sor kerülhetett a nyílászárók korszerűsítésére is, a lakók megelégedésére.

A városrészben élők számára fontos előrelépést tettünk, hiszen sikerült több ponton is bővíteni a térfigyelő kamera rendszerünket. A Fő téren és környékén is fejlődést tapasztalhatnak. Új rendezvényközpont jött létre Szindbád néven, és rövid időn belül a fiatalok kedvenc törzshelyévé vált az Esernyős. A polgármesteri hivatal épületének külső renoválása is megtörtént, ezzel ismét a tér és egyúttal a kerület egyik legszebb épületévé vált.

– Milyen tervek, elképzelések vannak a kerületnek erre a részére vonatkozóan?

– Szeretném ha sikerülne megvalósítani a Harrer Pál sétányt, egyúttal parkosítani, rendbe tenni a környéket. Mindemellett minél több óbudai képzőművész alkotásával díszíteni a kerületet az itt élők örömére.

Folytatni kívánjuk a térfigyelő rendszer további bővítését, hogy a kerület még biztonságosabb legyen. Az oktatási és környezetvédelmi bizottság sport tanácsnok tagjaként szeretném, ha a körzetemben több óvodában létesíthetnék sportpályákat, az Ovi-Sport program által. Abban bízom, hogy a sportot, a mozgást már óvodás korban meg tudjuk szerettetni a gyerekekkel.

Köszönöm a bizalmat, és azt, hogy képviselhetem a kerületrészben élőket. Nekünk Óbuda az első!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság