„A lakosok bevonásával tervezzük a jövőt”

Hírek
Közzétéve:

Enyhíteni szeretnénk a parkolási gondokon

– Mi foglalkoztatta leginkább a lakosokat az elmúlt időszakban?

Az önkormányzati körzetem nagyobbik része, a lakosság számának szempontjából a panelházak övezetéhez tartozik. A másik terület Ófalu kertházas övezetében található. Ebből adódóan különböző problémák foglalkoztatják az itt élőket. A panelházak lakóit elsősorban a szűkös parkolási lehetőségek és a közterületek állapota. A felmerülő problémák megoldására rendszeres kapcsolatot tartottam az Óbudai Közterület-felügyelet, illetve a Fővárosi Közterület Fenntartó Nonprofit Zrt. illetékes munkatársaival. Az Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. szakemberei közösségi tervezésekkel próbálnak olyan elképzeléseket vázolni, melyekkel enyhíteni lehet a parkolási gondokon is.

Parkok, sétányok, térfelügyelet, megújult könyvtár

– Milyen beruházások valósultak meg a városrészben az elmúlt ciklusban?

– Az elmúlt négy évben több közösségi tervezés is volt ezen a területen. A lakótelepen három jelentős tervről, a Táncsics és a Jendrassik parkról, valamint a Víziorgona sétányról tartott egyeztetést az önkormányzat a lakosság bevonásával. A Zemplén Győző utcai Máltai játszótéren 2017-ben adtunk át egy újabb gyermek KönyvMegállót, megújult a Családok Átmeneti Otthona, az Óbudai Mesevilág Óvoda, a világháborús emlékmű. Ófaluban elkészült a víznyomásfokozó létesítéséhez szükséges tervezés a József utcában. Tovább folytatódott a térfelügyeleti rendszer kiépítése, mely most a Meggy, a Templom és az Ezüsthegy utcát érintette. A Templom téri park a Szent József szoborral gazdagodott és megépült hozzá a kerítés is.

A körzetemet érintő legnagyobb beruházás tavaly zajlott, az Ezüsthegyi Könyvtár épületének felújításával. Ezzel új közösségi tér jött létre.

A múlt évben megkezdődött az elektromos töltőpontok telepítése a kerületben. Az önkormányzat Hadrianus programjában, a környezetvédelmet szem előtt tartva, már nyolc helyszínen tölthetők az elektromos autók. Az egyik ilyen töltőállomás Ófalu szomszédságában, a Zsirai Miklós utcában érhető el.

 

Újabb kutya-futtató létesülhet

– Milyen tervek, elképzelések vannak a kerületnek erre a részére vonatkozóan?

– A közeljövőben újabb töltőpontok kialakítását tervezzük, többek közt az Ezüsthegyi Könyvtár épülete mellett. A közterületek állapotának javítása érdekében igyekszünk a kutyabarátoknak megfelelő mozgásteret biztosítani, ezért a közeljövőben újabb kutyafuttatót létesítünk az Őszike utcában. Terveink között szerepel, hogy az elkészült közösségi tervezések mielőbb megvalósulhassanak. Mindebből jól érezhető, hogy a lakosok bevonásával tervezzük a jövőt Bús Balázs polgármesterrel és csapatával.

Sz. Cs.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság