A legjobb helyre került a BioTechUSA adománya – Szociális intézményeink lakóinak egészségmegőrzését támogattuk

Hírek
Közzétéve:

Az önkormányzat számára elsődleges, hogy lehetőség szerint a kötelezettségein felül is biztosítsa minden kerületi lakos számára a biztonságot, egészséget. Fokozottan igaz ez azokra a csoportokra, amelyek tagjai akár életkoruk, egészségi állapotuk vagy egzisztenciális helyzetükben bekövetkezett válság miatt kerülnek kiszolgáltatott helyzetbe. A kerületben működő szociális támogató intézmények minden segítséget megadnak a kerületi időskorúak, hátrányos helyzetű családok vagy fogyatékkal élő személyek számára.

A BioTechUSA többféle vitamint tartalmazó, az immunrendszert támogató készítményét éppen ezért az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ, az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény és az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ munkatársai és a látókörükbe került, a veszélynek leginkább kitett kerületi polgárok kapták és kapják.

A Családok Átmeneti Otthonában és a Gyermekek Átmeneti Otthonában fejenként egy-egy doboz vitamint osztottak ki a bentlakók számára, a következő hónapra is tartalékolva egy-egy adagot. A koronavírus-fertőzésen átesett vagy koronavírus által kiemelten veszélyeztetett csoportokba tartozó lakók és hozzátartozóik számára személyenként további két doboz vitamint biztosítottak, így az Átmeneti Otthonok közel 100 lakójának egészségmegőrzéséhez több mint 230 doboz vitamin járul hozzá.

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ telephelyein – figyelembe véve a járvány által kiemelten veszélyeztetett csoportba tartozókat – folyamatosan osztják a készítményt. Az Óbudai Rehabilitációs Központ ellátottjai között 118 doboz vitamint osztottak és osztanak szét, ugyancsak 1-1 doboz vitamint kapnak az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény lakói.

A BioTechUSA és Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat példás együttműködésének eredményeképpen a legkiszolgáltatottabb kerületi polgárok egészségének megőrzésére, életminőségének javítására kerülhetett sor.

Ezúton is köszönjük nagyvonalú felajánlásukat!

 

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Óbudai Futófesztivál a Pünkösdfürdő Parkban – szeptember 16.

Hírek
Közzétéve:

Elkészültünk! Pénteken nyit a Plázs!

Hírek
Közzétéve:

Június 12-én közmeghallgatást tart Képviselő-testületünk