A Margit Kórház tájékoztatója az oltási akcióhéttel kapcsolatban

Hírek
Közzétéve:

A kormány 2021. november 22–28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon, köztük a Szent Margit Kórházban is. Az oltóponton megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a még oltatlanokat, valamint a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.

Az oltatlanok kivételesen előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el, és oltásuk érkezési sorrendben történik.

Azoknak, akik már korábban regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár a második vagy a harmadik oltásukat kívánják felvenni.

Az oltási akcióhét idején a Margit Kórház oltópontja reggel 7 és este 19 óra között tart nyitva.

A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Az oltópont helye: Szent Margit Kórház B épület, 1032 Budapest, Bécsi út 132. (bejárat: a Gelléri-Andor Endre utca felől)

Az előzetes regisztrációval rendelkezőket a B épület földszintjén, míg a nem regisztráltakat a B épület I. emeletén oltják be.

Az intézményen belüli tájékozódást és tájékoztatást irányítótáblákkal és a kórházba kirendelt katonákkal segítik.

Fontos, hogy az első körös  oltás felvételére mindenki hozza magával a személyi igazolványát, a TAJ kártyáját és a kitöltött nyilatkozatot. A harmadik oltás felvételéhez pedig az első két oltásról szóló igazolás szükséges, illetve a kitöltött hozzájáruló nyilatkozat.

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 431/2020. (IX. 18.) Kormányrendeletben foglaltak szerint az egészségügy intézmény területén mindenki köteles maszkot viselni úgy, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

FONTOS! A Laktanya utcai oltóponton az oltási akcióhét ideje alatt is csak harmadik oltás beadására van lehetőség előzetes időpontfoglalás után.

Az oltásra érkező páciensek megértését és türelmét kéri a Margit Kórház oltópontja, mivel a regisztráció nélkül érkező páciensek esetében megnövekedett várakozási időre lehet számítani.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság