A mi ünnepünk, augusztus 20. – Együtt az ország

Hírek
Közzétéve:

Államalapító Szent István ünnepén – a hagyományokhoz híven – a Kossuth téren felvonják a nemzeti lobogót, amit a tisztavatás követ. A Parlament egész nap ingyenesen látogatható, az érdeklődők pedig az idei Magyarország tortája mellett az ország cukormentes tortáját, a honvédség tortáját és az alkalomra kiválasztott Szent István-napi kenyeret is megkóstolhatják. Az eseménysorozatot ünnepi tűzijáték zárja 21 órakor.

2015. augusztus 20. - Ünnepi programok Budapesten
2015. augusztus 20. – Ünnepi programok Budapesten

Az eseménysorozat központi rendezvényeiről részletesen tematikus weboldalon, a http://augusztus20.kormany.hu/ oldalon tájékozódhatnak.

Mivel az előrejelzések szerint záporok zavarhatják meg az államalapítás ünnepét országszerte, a szervezők a rendkívüli eseményekre is felkészültek. A katasztrófavédelem felhívja a résztvevők figyelmét a biztonsági előírások betartására. Azt javasolják, hogy akik részt vesznek az ünnepi rendezvényen, indulás előtt tájékozódjanak a várható időjárásról, vegyék igénybe a telefonos, internetes és információs szolgálatokat. http://www.met.hu/

Előre nem várt esemény bekövetkeztekor fontos, hogy a helyszín elhagyása során mindenki tartsa be a rendezők és a hatóságok utasításait. Gondoskodjunk a velünk együtt érkező, fokozott figyelmet igénylő személyek (gyermekek, időskorúak) egészségének védelméről, vigyünk magunkkal kellő mennyiségű folyadékot, a változékony időjárásnak megfelelő ruházatot. A kiskorú gyermeknél legyen a szülő, hozzátartozó elérhetőségét tartalmazó cédula, a legkisebbek esetén célszerű a kiskorú ruházatán, jól látható helyen rögzíteni az adatokat!

Augusztus 20-án forgalmi változásokkal is számolni kell, valamint a tömegközlekedési járatok menetrendje is változik, erről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) weboldalán tájékozódhatnak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság