„A művészet összeköt” – Rehabilitációs központunk ellátottjai tavaszi gálán mutatták be műsorukat

Hírek
Közzétéve:

„Újra együtt, szabadon. Szlogenünk különösen aktuális a mai alkalmon, hiszen két igen nehéz évet tudunk magunk mögött, sok-sok kényszerűen elmaradt találkozással – mondta ünnepi köszöntőjében Busi Zoltán, a szervező Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ intézményvezetője. – Így az Óbudán szép hagyományokkal bíró tavaszi gálaműsorunkat kétévnyi kihagyás után rendezhetjük meg újra.”

Adni és ajándékozni

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjai mindig nagy örömmel készülnek, hogy szélesebb körben megmutassák tudásukat a különböző művészeti ágak területén. Kifejezetten szeretnek adni és ajándékozni.

„Ennek sokszor adták tanúbizonyságát is – ahogyan Károly Katalin, a Szociális Főosztály vezetője fogalmazott köszöntőbeszédében. – Hiszen például az adventi vásár hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akciójára értékes, egyedi ajándéktárgyakat, rongyszőnyegeket készítettek az elmúlt évben is, hogy hozzájárulhassanak egy-egy nehezebb helyzetben lévő család ünnepének szebbé, meghittebbé tételében.

Ezúttal is ajándékkal készültek: változatos műfajokban hoztak el nekünk értékes művészeti produkciókat. Mert a művészet összeköt, fellépőt és műkedvelőt, és ráébreszt valamennyiünket, hogy sokkal több köztünk a hasonlóság, mint gondolnánk. Amiben pedig különbözünk, abból tudást és élményeket meríthetünk, hogy ezáltal mindannyian gazdagabbakká válhassunk.”

Népdalcsokor, örömtánc, kerekesszékes színház

Valóban gazdagabbá válhattunk ezen a délelőttön, hiszen a rehabilitációs központ és a fővárosi társintézmények ellátottjai sok-sok szeretettel és komoly munkával készültek a mai gálaműsorra. A színes programban sokféle produkció kapott helyet, színvonalas és elgondolkodtató szórakozást nyújtva mindannyiunknak az Óbudai Kulturális Központ színháztermében.

A műsor nyitányaként az énekkar népdalcsokorral köszöntötte a meghívottakat és a vendégfellépőket, Sircz Gabriella, a Budapesti Operettszínház fagottművésze kíséretében. A Vidám Komédiások színjátszó kör előadásában a kedves, tanulságos Répamesét tekinthettük meg.

Majd a Prizma EGYMI Pitypang tánccsoport produkciója után az elmúlt tíz évben megtanult és előadott táncokból is kaptunk ízelítőt, köztük tüzes szirtakit, illetve klasszikus musicalzenére és a kilencvenes évek diszkóhangulatát idéző slágerekre előadott produkciókat láthattunk, sőt be is kapcsolódhattunk a közös örömtáncba.

Tóth Károly, a Másképtánc társulat kerekesszékes előadóművésze pedig igazán gyönyörű, egyben torokszorító egyszemélyes darabot hozott nekünk. E produkció után – ahogyan gálaműsorunk konferansziéja is megjegyezte – nehéz volt megszólalni…

A tavaszi gála zárásaként a Tájoló Szociális Egyesület és az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztató Központ közös képzőművészeti pályázatának eredményeit hirdették ki.

Gratulálunk a pályázat díjazottjainak, és köszönjük a gálaműsor fellépőinek a szép élményt, valamint az őket segítő szakemberek munkáját!

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság