A Nagyszombat utca és a Galagonya utca közötti területrendezés terveinek átbeszélése – Lakossági egyeztetésen jártunk

Hírek
Közzétéve:

A 2022-es Közösségi Költségvetés egyik nyertes projektjének, a „Játszóösvény kialakítása a Nagyszombat utca és a Galagonya utca között” tervbemutatóján jártunk, ahol az ott élőkkel közösen beszéltük át a koncepciót és a kivitelezés lépéseit. Köszönjük, hogy ilyen sokan eljöttek.

A találkozót önkormányzatunk és a Városfejlesztő előre meghirdette a környéken élőknek, hogy velük egyeztetve legyenek véglegesítve a tervek és induljanak meg a munkálatok. A Vackor óvoda vezetői és dolgozói, valamint a lakóközösségek is részt vettek az egyeztetésen, ahol a Városfejlesztő munkatársai ismertették részletesen is a tervet.

A megbeszélés eredményesen zárult, Avar Zoltán minden kérdésre igyekezett válaszolni, és segített az esetleges félreértéseket megnyugtatóan tisztázni.

A tervrajzot és a kivitelezéssel kapcsolatos időpontokat a környék lépcsőházaiban is ki fogjuk helyezni, hogy azok is értesüljenek a fejlesztés részleteiről, akik személyesen nem tudtak megjelenni a találkozón.

Az eseményen tájépítész szakember is részt vett, és röviden bemutatta, hogy a kitaposott ösvényeket hogyan rendeznénk, illetve a játszóösvényről és funkciójáról is részletesen beszélt (jelenleg olyan terület, amelyen parkoló található, de a fáknál található rész újra közterület lesz, visszaadja közös használatra a tulajdonos).

Felmerült, hogy játszótér építésére fog-e sor kerülni a kivitelezéskor, mire munkatársaink tisztázták, hogy játszóösvény fog épülni, távolabb a lakóházaktól.

Az elsődleges cél, hogy kulturáltabb környezet és egy rendezettebb zöldfelület álljon az ott élők rendelkezésére.

A kivitelezés a tervek szerint nemsokára megkezdődik, az átadás legkésőbb nyár elején várható.

Köszönjük, hogy javaslatukkal és szavazataikkal Önök is segítették ezt a fejlesztést.

A tervről:

 

A beavatkozás keretében a helyiek és az óvodába járók számára fejlesztjük a területet.

 

A lakók nyugalmának és az óvoda igényeinek figyelembevételével javaslatunkban a játszóösvényt a parkolótól visszanyert területen alakítjuk ki.

 

A játszóelemek esésmagassága minden esetben 90 cm alatti, így az elemek gyepfelületben is elhelyezhetőek.

 

Az játszóösvény déli és északi végpontján pihenőpontok kialakítását tervezzük paddal és hulladékgyűjtővel, biciklitárolóval.

 

A mostani kerítés mentén elválasztó sövénnyé egészítenénk ki a meglévő növényzetet. A projekt keretében a zöldfelületek minőségét is javítani tudjuk, az épületek és a fák árnyékolása miatt könnyen leromló gyepfelületeket árnyéktűrő fajokkal frissítjük.

 

Az óvoda irányából, valamint a Galagonya és a Lajos utca felől L alakban stabilizált zúzottkő burkolatú gyalogos sétányt tervezünk vezetni.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság