„A pedagógusi munka olyan, mint a csendes eső”

Hírek
Közzétéve:

„Megnyugtató, hogy kiszámíthatóan működik a bölcsődei és óvodai hálózatunk. A gyermekek gondozása, nevelése budapesti viszonylatban a jobbak közé tartozik. Iskoláink esetében ugyan nincs már közvetlen irányító hatáskörünk, mégis büszkék lehetünk, hisz Önök jó munkát végeznek, egyes tanintézmények pedig országosan is kimagasló színvonalat képviselnek” – kezdte ünnepi köszöntő beszédét Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere. Hozzátette azonban, hogy a tanári életpálya népszerűsége csökken, és a betöltetlen óvodapedagógusi állások növekvő száma is komoly gondokkal szembesíti az önkormányzatot.

„Az évente megtartott pedagógusnap nem alkalmas arra, hogy az egész oktatási struktúra kérdéseit tisztázza, vagy a hibáit orvosolja, arra azonban igen, hogy lehetőséget teremtsen a szabad eszmecserére, hogy beszélhessünk egymással az eddig elért sikerekről, a felmerülő problémákról és módot találjunk arra, hogy áldozatos munkájukat a lehetőségekhez mérten, valamiképpen mégiscsak elismerjük” – zárta beszédét Bús Balázs.

„A pedagógusi munka  olyan, mint a csendes eső, jó sokáig tart, áztatja a földben megbújó magokat, melyek magukba szívva a nedvességet, később a szárazság esetén is képesek termést hozni”- ezekkel a szavakkal konferálták fel a szakembereket köszöntő műsort, felléptek a Cseresznyevirág Művészeti Óvoda Tagóvoda óvodásai, és Orosz Zoltán Artisjus- és eMeRTon-díjas harmonikaművész. A szép és színvonalas műsor után a díszdiplomák és a kitüntetések megható átadása következett, a polgármester mellett Kelemen Viktória alpolgármester asszony, valamint Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ tankerületi Igazgatója adhatta kézbe az elismeréseket.

75 évvel ezelőtt kapta oklevelét, ezért GRÁNIT/PLATINA diplomában részesült Ács Jánosné, Bíró Józsefné, valamint Kelényi Istvánné.

70 évvel ezelőtt kapta oklevelét, így RUBIN diplomát vehetett át Almási Károlyné, Dobszay Sándorné, Nagy Mihályné, Mészáros Tiborné, és Petrányi Jánosné.

65 éve végezte el a képzőt, és most VAS diplomát vehet át Dr. Busman Sándorné, Cserkuti Pálné, Farkas Imréné, Fisser Tivadarné, Heinczinger Istvánné, Kungl Sándorné, valamint Molnár Józsefné.

60 éve kapott óvónői vagy tanítói okleveléért GYÉMÁNT diplomát kapott Berki Istvánné, Csatár Lajosné, Fromm Ágostonné, Fromm Ágoston, Kétyi Andrásné, Majoros Endréné, Mózer Istvánné, Orbán Ilona, Pálfy Mária Szeréna, Szedmák Gézáné, Vajda Istvánné, és Zarnóczai Sándorné.

Az ARANY diplomát pedig, amely 50 év pedagógusi munka után jár, Czidra Balázsné és Szabóné Gerei Edit vehette át.

Az idei év „Tiszavölgyi István Díj”-át Tajtiné Váradi Emőke fizika-kémia szakos tanár kiemelkedő színvonalú munkájáért vehette át Bús Balázs polgármestertől és a díj névadójától.

Idén a „Pedagógiai Érdemekért” elismerésben Balazsin Istvánné óvodapedagógus, Berkó Károlyné óvodapedagógus, Csomor Katalin óvodapedagógus,

Farkas Brigitta óvodapedagógus, Gáspár Jánosné óvodapedagógus, drámapedagógus, óvodai szaktanácsadó, Kovácsné Gangó Katalin óvodapedagógus,

Szauerné Baumann Mónika óvodapedagógus,

Bákonyiné Szücs Ildikó igazgatóhelyettes, Belos Ibolya tanító, Dr. Havassyné Csontos Katalin német-történelem szakos tanár, Petriné Vajna Katalin tanító,

Sárköziné Szirbucz Katalin tanító, Szaniszlai János, Villányiné Galatin Anna tanító, Wiesnerné Oravecz Éva testnevelő tanár részesülhetett.

Elismerő Oklevelet pedig Csipetics Árpádné Balogh Katalin dajka, Orosz Miklósné Lukács Elvira dajka, valamint Gál Edit iskolatitkár vehetett át.

Köszönjük munkájukat és gratulálunk az elismerésekhez!

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság