„A Plázst is a NER oligarchái akarják?” – Dr. Kiss László nyílt levele

Hírek
Közzétéve:

Gyepes Ádám fideszes kerületi képviselő a legutóbbi testületi ülésen olyan állításokat és kérdéseket fogalmazott meg a Római-parti Plázzsal kapcsolatban, amelyekre dr. Kiss László nyilvánosan, a közösségi oldalán is válaszolt. Óbuda-Békásmegyer polgármesterének Gyepes Ádámhoz címzett nyílt levelét változtatások nélkül közöljük.

NYÍLT LEVÉL GYEPES ÁDÁM RÉSZÉRE

Tisztelt Képviselő Úr!

A Római-parti Plázst évek óta biztonságosan, balesetmentesen, minden engedély birtokában és valamennyi vonatkozó előírást betartva üzemeltetjük. A működés transzparens, a mérési, vízminőség-ellenőrzési jegyzőkönyveket mindenki számára elérhetően közzétesszük. A plázs egyszerre jelent ingyenes és színvonalas kikapcsolódási lehetőséget a nyári időszakban a kerületieknek, és szimbóluma a hagyományos Római-parti természetközeli hangulat megőrzésének is.

A parton most vízi élet, sportolás, kikapcsolódás, fák, vadkacsák, friss levegő van – mindenki számára egyformán.

Önnek és fideszes párttársainak pont ezzel van legnagyobb a bajuk.

Fennállása óta hazugságokkal, hitelrontással, a lakájmédia fröcsögésével akarják innen elijeszteni a látogatókat. A hazugságnak ugyan nincs mértékegysége – bár az Ön pártjáról elnevezhetnénk -, de az egészen biztosan rekord, hogy a nyilatkozataik és a megíratott cikkek egyetlen állítása sem igaz, sőt a cím is hazugság, a kérdései is rágalmak.

Van egy rossz hírem az Ön számára: nagyon átlátszó az ármánykodásuk, ugyanis nem ez az első hadjárat, amit a Római-part ellen indítanak. Megpróbálták a part menti gát tervével tönkretenni – összefogtunk és nem hagytuk. Megpróbálták lakóparkokkal beépíteni – változtatási tilalmat rendeltünk el. A plázs elleni támadás is ebbe a sorba illik, és arra megy ki a játék, hogy a Római is a beépített, elkerített balatoni partszakaszok sorsára jusson, ahova majd a NER oligarchái építenek monstrumokat a NER kedvencei számára jachttal, kikötővel, kilátással, borkaikkal, mészárosokkal, tiborczokkal.

Önök el akarják venni ezt a vízpartot is az emberektől, hogy csak a kiváltságos keveseké legyen.

Mi ezt nem fogjuk tétlenül nézni! Ahogy a Hajógyári-szigetről is kifüstöltük a pénzéhes bandájukat, a Rómait is meg fogjuk védeni az emberek számára.

Budapest, 2023. október 29.

Üdvözlettel,

dr. Kiss László

polgármester

 

Gyepes Ádám képviselő a nyílt levélre reagálva újabb kérdéseket tett fel, amelyeket dr. Kiss László polgármester a közösségi oldalán megválaszolt.

Gyepes Ádám:

Tisztelt Polgármester úr!

Nyílt levelére a válaszom a következő:

Óbuda DK-s polgármestereként Ön azért intézett hozzám nyílt levelet, amiért két testületi ülésen is rákérdeztem: miért hallgatta el a kerületben élők elől, hogy a nyár folyamán több tucat alkalommal engedett a Fővárosi Csatornázási Művek hígított szennyvizet a Dunába a Római-parton?

Az információkat nem én, nem a párttársaim, nem a média, hanem a Fővárosi Csatornázási Művek közölte.

Polgármester úr! A nyílt levélben való mellébeszélés helyett mindössze egy egyszerű kérdésre várom továbbra is a válaszát: Tájékoztatta Ön az óbudaiakat a hígított szennyvíz beengedésekről? IGEN vagy NEM?

dr. Kiss László:

Azért tettem mert hazudozik és csúsztat ebben a kérdésben is és nyilvánvalóan támogatja Önt ebben a közpénzből fenntartott lakájmédiájuk. Információra pedig sose volt szükségük, anélkül is kamuhírekkel hazudják tele a kerületet. Árulja el végre, ki a megbízó? Melyik NER-es haverjuknak fáj a foga a területre?

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság