A Római Birodalom katonáinak hétköznapjai ‒ Interaktív kiállítás készül az Aquincumi Múzeumban

Hírek Aktuális
Közzétéve:

Kíváncsi, vajon hogyan zajlottak az Aquincum területén állomásozó limesvédő római hadsereg katonáinak mindennapjai? Erre a kérdésre keresni a választ a múzeumban épülő, élményszerű, interaktív kiállítás is, melynek kivitelezését már megkezdtük.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat, az Aquincumi Múzeum és Régészeti Park, a Magyar Turisztikai Ügynökség, valamint a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. konzorciuma támogatást nyert tematikus hálózatok fejlesztését célzó pályázaton. A projekt keretén belül Óbudán és az Aquincumi Múzeumban számos új fejlesztés valósulhat meg.

Így többe között Az óbuda-aquincumi római limesszakasz örökségének komplex turisztikai célú hasznosítása elnevezésű fejlesztésünk keretében egy új kiállítóteret hozunk létre az Aquincumi Múzeumban. A múzeum főépületében kialakításra kerülő nagyobb terem mindamellett, hogy helyet ad az interaktív tárlatnak, az üzleti turisztikai események és az iskolai programok ideális rendezvényhelyszínként is funkcionálhat majd.

A limes a Római Birodalom védelmét szolgáló, szárazföldi határvonal volt. Az 1. századtól folyamatosan építették ki hálózatukat. A limest eleinte a légiók, később a határőr alakulatok védték. A Limes Pannonicus érintett Óbudát, amely Pannonia provinciában a Duna mentén haladt.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság