A síkosságmentesítés mindannyiunk érdeke és feladata

Aktuális ügyek
Közzétéve:

A közhiedelemmel ellentétben az utak síkosságmentesítése nem csak a szolgáltatók feladata, hanem állampolgári kötelezettség is.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának tájékoztatása szerint:

amíg az úttest burkolatának tisztításáról az út fenntartójának, a járda tisztántartásáról az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, használójának kell gondoskodnia. Ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület letakarítása az ő feladata.

Ebben az esetben ügyelni kell arra, hogy a fás szárú növények védelméről szóló 346/2008. (XII. 30.) jogszabály kimondja, miszerint belterületi közterületen – az úttest kivételével – a síkosságmentesítésre olyan anyag használható, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő fás szárú növény egészségét nem veszélyezteti.

Kerületünkben az úttestek, parkolók síkosságmentesítését az FKF Nonprofit Zrt. végzi, míg a parkokon átvezető járdák tisztán- és síkosságmentesen tartásáról a Óbuda-Békásmegyer Közterület Felügyelet munkatársai gondoskodnak.

Az összesen 68 ezer négyzetméternyi útszakasz szórására munkatársaink kizárólag zeolitőrleményt használnak, melynek használata megfelel a jogszabályi előírásnak, környezetkímélő eljárás és az állatok lábát sem irritálja, és nem sérti fel.

Mindannyiunk biztonsága érdekében, kérjük figyeljenek a járdaszakaszok, közös területek megfelelő csúszásmentességére és biztonságára!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság