A szabályos zöldhulladék kihelyezésről

Hírek
Közzétéve:

Kerületünkben sajnos sok helyen tapasztalhattuk az elmúlt időszakban, hogy többen közterületeken helyezték el az összegyűjtött zöldhulladékot tartalmazó zsákokat. A zöldhulladékot kizárólag az ingatlan elé kihelyezett, az FKF logójával ellátott, KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, lebomló zsákokban szállítják el. A zsákokat ugyanoda kell kihelyezni, ahova a kommunális hulladékot is ki szokták.

Legklímabarátabb kerületként számunkra fontos, hogy a lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyírásakor is odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ennek érdekében önkormányzatunk rendszeresen szervez zöldhulladék-zsák akciót, amely keretében a harmadik kerületi lakosok térítésmentesen juthatnak hozzá a lebomló, zöldhulladék gyűjtésére gyártott zsákokhoz.

A lebomló zsákba csak lombot, kaszálékot, nyesedéket és vékony gallyakat lehet rakni. A vastagabb faágakat két dolog miatt nem szabad a zsákba tenni: egyrészt a zsák könnyen kiszakadhat, másrészt a faágak lebomlási ideje hosszabb, mint a zsákba került anyagoké. A max. 10 cm átmérőjű faágakat kérjük, hogy méteres darabokra vágva és megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezzék ki AZ INGATLAN ELÉ. A nem ingatlanhoz tartozó közterületeken ne helyezzenek el semmilyen hulladékot, vagy zöldhulladék-gyűjtő zsákot!

Az FKF II. kerület, Fő utca 47. szám alatti Budai Ügyfélszolgálati Központjában, valamint valamennyi lakossági hulladékudvarában (a harmadik kerületben a 1037 Budapest, Testvérhegyi út 10/a szám alatt található hulladékudvar) is megvásárolhatók a kerti zöldhulladék gyűjtésére szolgáló zsákok.

Fontos, hogy a szabályszerűen összekészített, az FKF logójával ellátott, KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú zsákokat oda helyezzék ki, ahonnan a kommunális hulladékot is elszállítják. A nem ingatlanhoz tartozó közterületekre kihelyezett zsákokat nem szállítja el a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. Amennyiben 1-2 héten belül nem szállítják el a zöldhulladékot, keressék fel az FKF Ügyfélszolgálatát.

Vigyázzunk közös otthonunk tisztaságára!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság