A szakértő szemével: szövődmények a koronavírus-fertőzés után – Előadás a San Marco Szabadegyetemen

Hírek
Közzétéve:

Aktuális témával folytatjuk ismeretterjesztő előadás-sorozatunkat az óbudai San Marco Szabadegyetemen. A szakmai szervező, a harmadik kerületi Szent Margit Rendelőintézet ezúttal a poszt-Covid-szövődmények gondozását választotta az este témájául.

Poszt-Covid szindrómáról akkor beszélünk, ha az akut koronavírus-fertőzés lezajlását követő négy-hat hét múlva is jelen vannak a panaszok. A tünetek igen szerteágazóak lehetnek, hiszen maga a betegség különböző szerveket, szervrendszereket érinthet. Légúti fertőzés lévén a legfontosabb jelek a légzőrendszer károsodására utalnak.

Dr. Puskás Emese, a Szent Margit Rendelőintézet szakmaiterület-vezető tüdőgyógyász szakorvosa több mint egy éve gondozza a koronavírus-fertőzés után visszamaradt szövődményekkel küzdő pácienseket. A kezelési lehetőségekről, valamint az elért eredményekről tart előadást a szabadegyetemen.

2021. november 22-én, hétfőn 17 órától az Óbudai Társaskör kistermébe minden érdeklődőt szeretettel várunk. Az esemény fővédnöke dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

Az előadás ingyenesen, az érvényes járványügyi szabályozásnak megfelelően látogatható.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság