„A téli szünetben különösen nehéz” – Az Oltalom Karitatív Egyesületnek is gyűjtünk advent idején

Hírek
Közzétéve:

Az Oltalom Karitatív Egyesület immár 32 esztendeje nyújt támogatást a lelkileg és szociálisan elhagyott, kiszolgáltatott vagy veszélyeztetett élethelyzetben lévő embertársainknak. Az egyesület munkáját idén Zalabai Gábor díj – A Budapestiek Esélyegyenlőségéért díjjal ismerték el. Napjainkban rendkívül szerteágazó területeken végeznek karitatív munkát, nyújtanak szolgáltatásokat, és hivatásuknak tekinti, hogy nehéz helyzetben élőkre felhívják a figyelmet.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat idei adománygyűjtési akciójában többek között az Oltalom Karitatív Egyesület számára gyűjtünk tárgyi adományokat. Elsősorban tartós élelmiszereket és nem romlékony édességeket, bontatlan csomagolású fertőtlenítő- és tisztítószereket, higiéniai termékeket, valamint tisztálkodószereket várunk.

Benes Beátát, az egyesület munkatársát arról kérdeztük, hogy a Fő téri adománygyűjtő faházunkba érkező felajánlásokkal kiket támogatunk a szervezeten keresztül.

„Azoknak családoknak szánjuk, amelyekkel iskoláinkon, nevelési és oktatási intézményeinken keresztül kapcsolatban vagyunk. Hiszen munkatársaink itt folyamatos családgondozást is végeznek.

A leszakadó régiókban, ahol sok rászoruló ember él, mindig minden segítség jól jön, de a téli szünetben különösen nehéz a családoknak, például a gyermekek otthoni étkeztetését megoldani. Ilyenkor bizony kifejezetten nagy szerep jut az adományozóknak és felajánlásaiknak.”

A most gyűjtött tárgyi adományokból az Oltalom Karitatív Egyesület munkatársai praktikus egységcsomagokat készítenek, hogy mindenkinek jusson minden alapvető cikkből. De a háztartások összetételéhez is igazítják a csomagok tartalmát, ügyelnek például arra, hogy a csecsemőket, kisgyermekeket nevelő családokhoz kerüljön pelenka, bébiétel.

Az egyesület a főváros kerületei mellett több vidéki régióban végez munkát, tart fenn segítő intézményt. Országszerte mintegy ezer családdal állnak kapcsolatban, nyújtanak támogatást számukra.

Adventi akciónkban az Oltalom Karitatív Egyesület mellett tárgyi adományokat az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ számára várunk. Pénzadományokat pedig a kerületi Jó Pásztor Anyaotthonnak gyűjtünk.

Köszönjük, ha Önök is csatlakoznak. Ne feledjék: a legkisebb felajánlás is sokat jelenthet valakinek.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság