A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Szervezete 2015 óta a kerületi látássérültekért

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat nagyra értékeli a civil szervezetek munkáját. Cikksorozatunkkal szeretnénk bemutatni a kerületi civil szervezetek koronavírus-járvány idején végzett támogató szolgáltatásait, amelyekkel segítséget nyújtanak a mindennapok során.

 

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Szervezete többféle szolgáltatást kínál az érintetteknek mindennapi életük megkönnyítésére. Segítséget kérhetnek a közlekedésben történő kísérésben, szállításban és a különféle ügyintézések során. Lehetőség van a Braille-oktatásban való részvételre is.

Fontos lehet az aktív korosztály számára, hogy munkát kínálnak látássérülteknek az „Esély a jövőre” projekt keretében. Házi Tamás, a projekt felelőse részletes tájékoztatást ad a 06 30 186 63 28 telefonszámon.

A szervezet munkatársai a kerületi iskolákban előzetes egyeztetéssel, pedagógusok jelenlétében, érzékenyítő előadásokat tartanak a diákok részére. Bemutatják a gyerekeknek, hogyan tudnak jól segíteni a látássérülteknek, ha találkoznak velük.

A Békásmegyeri Közösségi Házban havi rendszerességgel tartott klubnapjaikra különböző előadásokkal, változó témakörben várják a látássérülteket és kísérőiket, akikkel közös programokat is szerveznek. A minőségi szabadidő eltöltését közös színházi, múzeumi élményekkel, vagy egy-egy nevezetes helyszín meglátogatásával biztosítják. Az évek során lelkes csapat kovácsolódott így össze, a tagok a veszélyhelyzet fennállása óta telefonon és online klubnapokon tartják a kapcsolatot. Ám ez nem jelent kizárólagosságot. A látássérültek közösségéhez bárki csatlakozhat!

Az érdeklődők részletes tájékoztatást Vasné Pintér Teréz klubvezetőtől kaphatnak, akit a 06 70 377 3265-ös  telefonszámon vagy  obuda.szervezo@vgyke.com e-mail-címen érhetnek el.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság