A zöldhulladék gyűjtésének fontossága

Hírek
Közzétéve:

Legklímabarátabb kerületként számunkra fontos, hogy a lehulott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyírásakor is odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom), ahelyett, hogy elégetnék vagy lerakóra kerülne, komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba. Ezért is kérünk minden harmadik kerületi polgárt, hogy figyeljen a zöldhulladék-gyűjtésre, ezzel is hozzájárulva Óbuda-Békásmegyer tisztaságához, környezettudatosságához és zöld szemléletformálásához!

A zöldhulladékot járatszerűen 2023. március 6-tól december 1-ig, hetente egyszer, a harmadik kerületben hétfőnként szállítja el a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF). Kérjük, hogy zöldhulladékot az elszállítási napon, legkésőbb reggel öt óráig, az FKF járműveivel megközelíthető, jól látható helyre helyezze ki az ingatlana elé. Az FKF a zöldhulladékot kizárólag az FKF logójával ellátott KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK feliratú, biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákokban szállítja el.

Az FKF II. kerület, Fő utca 47. szám alatti Budai Ügyfélszolgálati Központjában, valamint valamennyi lakossági hulladékudvarában (a harmadik kerületben a 1037 Budapest, Testvérhegyi út 10/a szám alatt található hulladékudvar) megvásárolhatók a kerti zöldhulladék gyűjtésére szolgáló zsákok.

Továbbá az FKF ezen partnereinél a harmadik kerületben is be lehet szerezni a zsákot:

Auchan Aquincum Óbuda
1033 Budapest, Szentendrei út 115.

MOL töltőállomások
1033 Budapest Mozaik u.3.
1036 Budapest, Árpád fej. u.103.

SPAR üzletek
1031 Budapest, Monostori út 3.
1032 Budapest, Bécsi u. 154.
1032 Budapest, Bécsi út 136.
1032 Budapest, Vörösvári út 98.
1033 Budapest, Köles u. 1.
1036 Budapest, Pacsirtamező u. 49.
1039 Budapest, Csobánka tér 3.
1039 Budapest, Viziorgona u. 5.

Praktiker Áruház
1034 Budapest, Bécsi út 136.

Az ügyfelek folyamatos kiszolgálása érdekében a hulladékudvarokban és a Budai Ügyfélszolgálati Központban minden

  • lakossági ügyfél: maximum 50 db / fő / nap
  • közös képviselő: maximum 500 db / nap (a megválasztási jegyzőkönyv felmutatásával),
  • vállalati ügyfél: maximum 100 db / nap

zöldhulladékgyűjtő-zsákot vásárolhat.

A lebomló zsákba csak lombot, kaszálékot, nyesedéket és vékony gallyakat lehet rakni. A vastagabb faágakat két dolog miatt nem szabad a zsákba tenni: egyrészt a zsák könnyen kiszakadhat, másrészt a faágak lebomlási ideje hosszabb, mint a zsákba került anyagoké. A max. 10 cm átmérőjű faágakat kérjük, hogy méteres darabokra vágva és megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezzék ki az ingatlan elé.

Az alábbi térképen látható, hogy a harmadik kerületben mettől meddig tart az FKF szolgáltatási körzete:

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság