Adomány a kiváló munkáért

Hírek
Közzétéve:

A szeretetszolgálat Köves Slomó rabbi és Szilágyi Nóra vezetésével már megalakulása óta azon dolgozik, hogy minél több rászorulónak nyújtson segítséget – nemre, korra és származásra való tekintet nélkül. Az idei év célkitűzése volt, hogy a lehetőségekhez mérten a szervezet az egészségügy területén is segíteni tudjon.

A CEDEK EMIH választása 2018-ban a III. kerületi védőnői hálózatra esett, ahol a folyamatosan növekvő munkamennyiséghez elengedhetetlen a csecsemők és kisgyermekek vizsgálatához szükséges felszerelések biztosítása. Bús Balázs polgármesterrel, valamint a védőnői hálózat vezetőjével való egyeztetés után, a 600.000 forint értékű, saját forrásból és közösségi adományokból beszerzett eszközöket az Ányos utcai háziorvosi rendelőben tartott rendezvény keretében vehették át a védőnői hálózat dolgozói. A felajánlásnak köszönhetően a védőnők olyan fontos eszközökhöz jutottak, mint egy hallásvizsgáló készülék, digitális és analóg csecsemőmérlegek, két csecsemő hosszmérő, valamint egy magzati szívhang hallgató készülék.

Bús Balázs az adományt megköszönve elmondta, hogy „a CEDEK Izraelita Szeretetszolgálat által nekünk juttatott berendezések mindannyiunk számára önmagukon túlmutató üzenetet hordoznak. Azt tolmácsolják felénk, hogy az emberi élet feltételeinek – ez esetben a csecsemők és anyák ellátásának –javítása olyan ügy, mely messze a hitbeli meggyőződés és világszemlélet felett áll.”

„A védőnők a gyermekek születésétől fogva segítik a szülők munkáját. Amilyen gyorsan felnőnek a gyerekek, olyan hamar felejtjük el azt, hogy milyen sokat köszönhetünk a védőnői szolgálatok munkájának. Mivel a közösség tagjai közül sokan itt élünk Óbudán, így a beszámolók alapján láthatóvá vált számunkra, hogy a kerületi védőnői hálózatnak nagy szüksége lenne csecsemők és kisgyermekek vizsgálatához szükséges felszerelésekre, ezért itt kezdtük el az egészségügyet támogató munkánkat.” –  emelte ki Szilágyi Nóra, a CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat vezetője.

A III. kerületi Védőnői Szolgálat keretei között ma összesen 59 védőnő végzi a várandósok, kisgyermekek és iskoláskorúak egészségének megőrzésére irányuló prevenciós tevékenységét, évente több, mint 6600 családot gondoznak és látnak el az otthonukban és a védőnői tanácsadókban.  Óbuda-Békásmegyeren a születések számának növekedése tette szükségessé, hogy az önkormányzat az Örlős Endre Egészségügyi Program keretében 2018. január 1-jétől az intézménynél 3 új védőnői státusz alakítson ki, melyből két területi védőnői és egy iskolavédőnői feladatokat lát el a jövőben.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Házhoz megy a könyv – Az Óbudai Platán Könyvtár szolgáltatása

Hírek
Közzétéve:

Június 4. a nemzeti összetartozás napja

Hírek
Közzétéve:

I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a főpolgármester Budapesten